Nu wel massaal binnen moeten blijven, gaan we in en rondom het huis aan de slag. Je hebt vast wel gemerkt dat overal in Nederland de boren, zagen en hamers overuren maken. Zelf heb ik inderdaad ook eerst mijn tuin op orde gemaakt. Het is immers wel zo fijn om lekker in de tuin te kunnen zitten met dit heerlijke weer. Vervolgens ben ik in huis lekker gaan opruimen. Ik heb inmiddels al een paar ritjes naar de stortplaats gemaakt om wat rommel weg te doen. Nu sta ik voor het laatste grote onderdeel dat ik wil aanpakken: het beheer van de Vereniging van Eigenaren (VvE) waarin ik zit hier in Amsterdam.

Uitdagingen van een VvE Amsterdam

Wanneer je woont in een appartementencomplex zoals ik, dan is de kans aanwezig dat je onderdeel moet zijn van de VvE. Hoe dat er precies uitziet, kan per VvE enorm verschillen. Zo heeft de vereniging waar ik lid van ben geen externe VvE Beheerder Amsterdam. We regelen alles zelf, maar persoonlijk vind ik dat niet ideaal. Je moet namelijk dan wel mensen in het complex hebben wonen die over relevante kennis beschikken. Zelf ben ik bijvoorbeeld helemaal niet thuis in de reglementen waar een VvE minimaal aan moet voldoen voor het beheer hier in Amsterdam. Bovendien beschik ik geen skills als het gaat om de werkzaamheden die een penningmeester moet uitvoeren. Ik durf er geld op te zetten dat dit voor meerdere mensen in een VvE geldt. 

Kortom, jij staat als persoon voor een hoop uitdagingen als je de VvE met de andere leden moet runnen. Daarnaast kent de VvE Amsterdam ook genoeg complexiteiten. Wat doe je dan?

Externe VvE Beheerder inschakelen

Zoals je je kunt voorstellen gaat het niet optimaal met onze VvE en het beheer ervan. Daarom heb ik deze vrije tijd ingezet om mezelf meer te verdiepen in de opties die het voor ons allemaal wat makkelijker maken. Er komen namelijk stiekem best wat haken en ogen kijken bij het runnen van een VvE en het beheer netjes uit te voeren. De beste oplossing voor mijn situatie? Een externe, professionele beheerder voor ons VvE Amsterdam! Inmiddels heb ik diverse partijen die deze dienstverlening aanbieden met elkaar vergeleken. Tot dusver ben ik fan van Parel Beheer. Deze partij had namelijk ten eerste duidelijke informatie op de website staan. Daarnaast lijkt de beheerder mij ook simpelweg een goede match met onze VvE. Het enige wat ik nu nog moet doen, is de rest van de leden overhalen dat mijn idee echt een goed plan is.

Vorig artikelEen weekend naar opa en oma
Volgend artikelQuarantaine: hoe houd je het een beetje leuk?
Hoi Eschwin hier, welkom op het blog wat in eerste instantie door mijn ouders is opgezet om mij van de bank te krijgen!! Op dit blog neem ik je mee in mijn wereld van trainen, mooie dingen en online rariteiten

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.