Mijn opa en oma wonen best een stuk rijden van ons huis, namelijk 200 kilometer. Dit vinden wij natuurlijk erg jammer, dus gaan wij minimaal één keer per maand een weekend naar onze opa en oma in de polder.

Grasmaaien

Aangekomen in het nederige Ruigenhoek waar mijn opa en oma al bijna 43 jaar wonen, staat het welkomstcomité op ons te wachten. De hond Lola staat er ook bij. Ik zette een stap uit te auto en ik rook al meteen de sterke koeienlucht. Mijn opa is spuitgiet expert en heeft een eigen spuitgietbedrijf. Mijn oma ondersteunt hem daarin en zorgt vooral voor het land. Mijn opa en oma zijn erg duurzaam bezig, want zij verbouwen hun eigen voedsel. Dat mag ook wel als je zo’n groot stuk land hebt!

Ik werd gelijk aan het werk gezet door mijn opa. Mijn ouders konden er stiekem wel om lachen. Terwijl mijn oma thee ging drinken met mijn ouders, werd aan mij de opdracht gegeven om de koeien binnen te zetten.

Het ging redelijk goed, omdat ik dit al vaker heb gedaan. Zo steek je je handen nog eens uit de mouwen. De hond Lola was ook gezellig buiten.

Koffie en cake

Na het ‘harde’ werken was het tijd voor een warm kopje koffie met een heerlijke zelfgebakken plakje cake. Opa vertelde allerlei verhalen over hoe hij vroeger als spuitgiet expert te werk ging. Hij vertelde dat een (spuitgiet)matrijs een gereedschap is en geschikt is om kunststofproducten in serie te vervaardigen. Ik vond het erg interessant, soms wel moeilijk om te volgen. Oma heeft het verhaal al zo vaak gehoord dat ze maar even de was ging ophangen. Er werd nog uren doorgekletst.

Zonnige zondag

We werden wakker gemaakt door de haan van opa. De vogeltjes waren hard aan het fluiten en het zonnetje scheen recht door het raam naar binnen. Is dit even lekker wakker worden!

Het is negen uur in de ochtend en toen ik onderweg was naar beneden rook ik heerlijke eieren. Er werd al ontbijt gemaakt door mijn oma. Wat een lieve vrouw is het ook!

Mijn opa had nog een paar klusjes te doen op de zondag en ik wilde hem daar graag bij helpen, voordat ik weer naar huis ging. We gingen de schapen scheren omdat het nu alweer warmer weer wordt. Dit vond ik een leuke bezigheid.

Het was weer tijd om naar huis te gaan. Ik heb erg genoten van mijn tijd bij opa en oma op het land. Over vier weken kom ik weer gezellig helpen.

Vorig artikelOp wintersport met de studentenvereniging
Volgend artikelOp weg naar een beter VvE Beheer
Hoi Eschwin hier, welkom op het blog wat in eerste instantie door mijn ouders is opgezet om mij van de bank te krijgen!! Op dit blog neem ik je mee in mijn wereld van trainen, mooie dingen en online rariteiten

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.