Thuis sporten is zo een goed voornemen waar we ons zelden aan houden. Je kon het je nog zo goed voor je zien, elke ochtend 5 push-ups en een strak lijf aan het eind van de rit. De praktijk is helaas weerbarstiger. Toch kun s’ ochtends sporten je veel goed doen. Je voelt je frisser en je werkt aan je gezondheid. Als na het geluid van de wekker één sit up naar de wekker toe voldoende is, raad ik wat gewichten aan.

Dumbells

De makkelijkste gewichten zijn dumbells. Je kunt simpelweg op de rand van je bed zitten en een kleine set doen. Zo hoef je nog niet uit bed, maar kun je wel de slaap afdrijven. Bovendien bouw aan de kracht van je armen. Voor diegene onders ons die alleen de muis moeten bewegen op kantoor kan het trainen van je armen helpen om minder verkrampt te voelen na het typen. Verder helpt het met je houding. Als je op je polsen of je ellebogen leunt tijdens het werken helpt meer armkracht je rechter op te zitten. Dat straalt niet alleen alertheid uit naar je collega’s, het is ook beter voor je rug. Als dit klinkt als iets waar je jezelf in herkent zeg ik: koop een dumbell set. Ik raad zelf zeshoekige aan, die rollen niet weg als je ze naast je bed zet. 

Halters

Als je de rand van je bed wel durft te trotseren, maar niet per se meteen op de grond wilt gaan liggen, is een halter een goede uitkomst zijn. Een paar deadlifts werken op veel van dezelfde spieren die we meestal in onze ochtendroutine willen aanpakken, maar je hoeft er niet plat voor te gaan. Halters helpen ook je rugspieren, iets wat wederom je houding helpt. De echte ambitieuzen nemen er een rek voor boven hun bed, maar voor wie het milder houdt is de grond prima. Een halter neemt ook relatief weinig ruimte in als je het vergelijkt met grotere apparaten. Ook is een halterset nuttig als je doelen voor jezelf wilt stellen. Je kunt de avond van tevoren de gewichten voorbereiden voor de volgende ochtend. Als je dus je kracht wilt opbouwen kan een halter helpen.

Cardio

Gewichten alleen zijn natuurlijk niet genoeg om je helemaal fit eruit te krijgen. Een klein stukje cardio helpt ook. Overweeg de fiets te nemen, zelfs als de verbinding dichtbij is. Je kunt ook een klein stukje heel hard fietsen en daarna weer rustiger. Zo krijg je toch nog een stukje High Intensity Interval Training in de vroege ochtend.

Vorig artikelWaarom een boxspring mijn beste aankoop van het jaar is!
Volgend artikelGerechtsdeurwaarder nodig?
Hoi Eschwin hier, welkom op het blog wat in eerste instantie door mijn ouders is opgezet om mij van de bank te krijgen!! Op dit blog neem ik je mee in mijn wereld van trainen, mooie dingen en online rariteiten

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.