Iedereen heeft zo zijn eigen interesses en hobby's. Wat voor vele meisjes een droom is, is ballet en alles daaromheen. Dit zullen ook veel meiden herkennen. Als je jonger bent ga je bijna altijd wel op een sport. Dansen is een van de meest bekendste en meest voorkomende sporten waar meiden in hun jongere jaren op hebben gezeten. Sommige groeien hier overheen, terwijl andere erop blijven en zich verder en verder ontwikkelen. Dansen is een passie. Op een gegeven moment stroom je door van leerling tot docente, als je dat zou willen. Maar waar stroom je naartoe als je al docente bent? Het beginnen van je eigen dansschool zou natuurlijk ook een ambitie kunnen zijn! Maar hoe zet je dit in gang? Hoe start je met je eigen dansschool? Wij geven je graag wat tips!

Locatie

Wat misschien het allerbelangrijkste is, is dat je een goede locatie hebt. Het moet de juiste grootte hebben, moet lokaal zijn en moet qua hoogte ideaal zijn om er een danszaal van te kunnen maken. Het is ook nooit verkeerd om te kijken naar de concurrentie rondom de locatie die je in het oog hebt. 

Inkoop

Als je een locatie hebt, is het tijd om inkopen te gaan doen. Als je start met je eigen onderneming is het vanzelfsprekend dat er hoop inkopen gedaan moeten worden. Voor een dansschool zijn spiegels uiteraard erg belangrijk. Alle spiegels die je aanschaft moeten op maat gemaakt worden voor de locatie die je hebt gehuurd of gekocht. Zou heb je een spiegelwand op maat nodig, een grote spiegel op maat, ga zo maar door. Wat bij ballet ruimtes eigenlijk altijd het geval is, is dat er 2 gehele wanden vol zitten met spiegels. Zo kan je alle bewegingen en processen van een leerling zien. En niet alleen jij kan dat goed zien, maar de danser zelf ook. Een goede spiegelwand op maat en een grote spiegel op maat voor je dans ruimte is zeker een goede en nodige investering.

Leden werven

Als je locatie en het meubilair geregeld is, is het tijd om leden te gaan werven. Hoe kom je een hoop meiden tegen die op dansen willen? De meiden in de omgeving van je dansschool die willen dansen, zullen dit uiteraard al doen. Toch is het de kunst van social media en promotie om erachter te komen waar je moet gaan zoeken naar nieuwe leden. Werk aan een huisstijl en ontwikkel promotiemiddelen. Laat kennissen dit ook delen, zodat het mond tot mond reclame wordt.

Vorig artikelVoor elke klus de juiste tools
Volgend artikelCadeau tips voor mannen
Hoi Eschwin hier, welkom op het blog wat in eerste instantie door mijn ouders is opgezet om mij van de bank te krijgen!! Op dit blog neem ik je mee in mijn wereld van trainen, mooie dingen en online rariteiten

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.