Heb je zojuist je eigen stulpje gekocht samen met je partner? Maar ligt de tuin er nogal verlaten bij? Dan is het tijd om de handen uit de mouwen te steken en de schouders eronder te zetten! Nu is tuinieren niet voor iedereen een hobby, maar het is wel degelijk werk dat zich loont. Al dat harde werk dat je nu moet verrichten, loont zich dubbel en dwars wanneer je straks in je prachtige tuin kunt genieten van mooie zomeravonden met vrienden en familie. Maar hoe creëer je de perfecte tuin? Wat zijn goede schaduwplanten? En wat zijn bladverliezende heesters? Welke tuinplanten bloeien het hele jaar door? En welke slechts enkele weken? Dit zijn allemaal vragen die je tegenkomt wanneer je in de tuin aan de slag gaat.

Verschillende soorten tuinplanten

Er zijn natuurlijk talloze verschillende soorten tuinplanten, ieder met hun eigen specifieke kenmerken. Dit maakt het soms lastig om door de bomen het bos, of de tuin, te zien. Je kunt deze planten verdelen in verschillende categorieën. Zo heb je natuurlijk bomen, die niet mogen ontbreken in je tuin. Denk hierbij aan fruitbomen, loofbomen en leibomen. Daarnaast zijn er bodembedekkers. Zoals de naam al suggereert, zijn dit planten die als het ware de bodem bedekken. Ze groeien snel maar blijven van nature vrij laag. Ben je op zoek naar tuinplanten die groenblijvend zijn? Kies dan voor coniferen. Deze zijn bovendien ook sterk en groeien op elke soort grond. Heesters of struiken mogen ook niet ontbreken in je nieuwe tuin. Deze vertakken vanaf de bodem. Maar de Agapanthus, ook wel de Afrikaanse lelie genoemmd is ook een populaire plant. 

Bloembollen

Naast bomen, struiken, coniferen, bodembedekkers en heesters behoren ook bloembollen tot de mogelijkheden. Heb je groene vingers en ben je graag actief bezig in de tuin? Dan kun je ervoor kiezen om bloembollen te kopen. Ook bloembollen zijn in talloze varianten verkrijgbaar. Zo heb je voorjaarsbloeiende bloembollen zoals tulpen, narcissen en krokussen, maar ook zomerbloeiende bloembollen zoals lelie, dahlia en calla. Wanneer je van beide soorten bloembollen in je tuin plaatst, heb je dus altijd prachtig bloeiende planten in je tuin. Witte met paars gekleurde bloemen zijn altijd een mooie combinatie. Of kies voor een bonte mix door gele narcissen met roze hyacinten en het blauwe druifje te combineren.

Kunstplanten voor buiten

Hebben jij en je partner allebei niet bepaald groene vingers? Dan kun je er natuurlijk ook voor kiezen om kunstplanten in de tuin te plaatsen. Hierbij hoef je je geen enkele zorgen te maken over het uiterlijk, want tegenwoordig zijn er prachtige kunstplanten verkrijgbaar die net echt zijn. Zo kun je bijvoorbeeld een aantal kunstplanten in je tuin plaatsen, afgewisseld met echte tuinplanten, bloembollen en bomen. Op die manier kun je toch blijven genieten van de heerlijke geur van echte bloemen en planten, terwijl een deel van je tuin zeer onderhoudsvriendelijk is. Kunstplanten vergen namelijk geen onderhoud en er zijn bovendien speciale kunstplanten voor buiten die bestand zijn tegen alle weersomstandigheden.

Vorig artikelGraafmachines: van groot tot klein
Volgend artikelWat zijn de voordelen van webhosting Nederland?
Hoi Eschwin hier, welkom op het blog wat in eerste instantie door mijn ouders is opgezet om mij van de bank te krijgen!! Op dit blog neem ik je mee in mijn wereld van trainen, mooie dingen en online rariteiten

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.