Als je actief bent op de Nederlandse markt kun je het beste voor webhosting in Nederland kiezen. Waarom is dit belangrijk en waar moet je rekening mee houden bij een hostingpartij kiezen? In deze blog lees je meer over waarom je direct voor een goede hosting oplossing moet gaan in plaats van je blind te staren op de prijs. Als je kijkt in Google zie je namelijk dat veel mensen op zoek gaan naar goedkope hosting, maar is dit wel zo slim?

Hosting in Nederland van je website

Je wilt dat je website goed gevonden wordt en dat bezoekers er een prettige ervaring hebben wanneer ze de pagina's bekijken. Hoe bereik je dit? Allereerst met een goede website natuurlijk. Een website die mooi is, een duidelijke navigatie heeft en goede teksten. Maar hoe goed je website ook is, als deze op een trage server zit, dan zal de bezoeker snel weg zijn. Dit herken je vast bij jezelf ook. Webhosting in Nederland wordt gedomineerd door een aantal grote spelers en daarnaast heb je meer dienstverlenende partijen. Cloud86.nl is zo'n partij. Waarbij een grotere hostingprovider niet bereikbaar is, kun je Cloud86.nl gewoon bellen. Bovendien garanderen ze geen downtime! Dit is belangrijk want je wilt niet dat je website uit de lucht gaat. Grotere partijen kampen wel eens met een storing. Je website kan in het ergste geval weken slecht of niet bereikbaar zijn. Dit is slecht voor je bezoekers én voor je Google positie.

Wat zijn nog meer de voordelen?

Er zijn meer voordelen dan alleen een telefonische helpdesk. Staat jouw website op een server in Nederland en komen de meeste van je bezoekers ook uit ons eigen landje? Dan is de site sneller geladen. Het scheelt echt of je website ergens op een goedkope server in Oost Europa staat of binnen 200km afstand van de internetgebruiker. Nog een derde voordeel is Google. Staat jouw site, die zich op de Nederlandse gebruiker richt, op een Nederlandse server met een Nederlands IP adres? Dan geeft Google je een klein voordeeltje mee. Je website is namelijk relevanter en natuurlijk nog steeds sneller voor de gebruiker. En Google's enige doel is om de bezoeker een goede ervaring te geven. Dit doet Google door in de top van de zoekresultaten relevante en goede websites te zetten. Dus geen langzame site maar juist een snelle. Van een bedrijf waar Google vertrouwen in heeft. Vergeet dus ook niet je adres op je website te vermelden. Want als iemand in jouw omgeving zoekt, speelt ook jouw locatie een rol. Kortom, zorg dat het totaalplaatje klopt, voor Google maar ook voor je bezoeker.

Ga je binnenkort aan de slag met WordPress of een andere CMS en zoek je een hostingpartij? Maak dan direct de juiste keus en overweeg goed wat je nodig hebt. Verhuizen van je bestaande website kan lastig zijn. Dus beter in één keer goed.

Vorig artikelJe tuin compleet met de Agapanthus en andere planten
Volgend artikelEn pakket versturen doe je met BUZ
Hoi Eschwin hier, welkom op het blog wat in eerste instantie door mijn ouders is opgezet om mij van de bank te krijgen!! Op dit blog neem ik je mee in mijn wereld van trainen, mooie dingen en online rariteiten

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.