Verveeld

Het was heel lang wikken en wegen, maar ik heb een nieuwe baan aangenomen! Ik zit natuurlijk al enige tijd bij hetzelfde bouwbedrijf en hoewel ik het hier heel erg naar mijn zin heb, wou ik toch langzamerhand wel een keer iets anders gaan doen. De collega’s waren mijn voornaamste reden om te blijven, maar er zat carrièretechnisch voor mij nog weinig in het vat, ik was eigenlijk op het eindstation van mijn groei beland. Hooguit als er iemand hogerop weg zou gaan dat ik daar een positie zou kunnen krijgen, maar de laatste keer dat er iemand wegging werd er van buitenaf een vriend van een andere manager ingevlogen. Ik besloot dat ik er niet langer op wou wachten en rustig om me heen ging kijken. Ik hoefde niet per se weg, verre van, maar was toe aan een functie met meer uitdaging en verantwoordelijkheid. Ik nam me voor dat ik in 2020 een nieuwe baan zou gaan vinden, maar of dat aan het begin van het jaar of het einde was vond ik minder belangrijk. Wat er met name toe deed was dat dit een functie was waar ik me echt thuis in voelde. Een functie waar ik mezelf voor langere tijd zag werken. Nou, die zoektocht bleek korter dan gedacht.

Sollicitatie

Via meerdere banensites had ik jobalerts aangezet op mijn specifieke wensen. Twee weken geleden kreeg ik de eerste mail, en daar zat meteen een baan tussen die mij op het lijf geschreven leek. Het functieprofiel klopte naar mijn idee precies, ik zou een stapje in salaris maken en ik zou na een jaar al een vaste aanstelling krijgen. Vol enthousiasme klom ik in de pen om te solliciteren, een week later mocht ik op gesprek komen en twee dagen geleden kreeg ik het verlossende  telefoontje: ik kon per maart bij deze nieuwe werkgever beginnen. Wat een geweldige start van het nieuwe jaar!

Afstand

Het enige nadeel is is dat mijn huidige werk vlakbij mijn huis is, maar 10 minuutjes rijden. Dit is echter een stad verderop  en ik kan er slecht parkeren. Dat was voor mij een afweging om de baan niet te nemen. Maar ik besloot het eens met vrienden te bespreken, en die kwamen tot de conclusie dat zolang ik op de fiets naar het station in ons dorp zou reizen, ik vanaf daar er binnen twintig minuten zou zijn. Dat vond ik het best waard. Ik heb voor dit stukje fietsen daarom een goedkope e bike gekocht. Zo ben ik binnen no-time op het station. Ik heb er zin in!

Vorig artikelEen hele grote moestuin
Volgend artikelHoe je veroudering kunt vertragen
Hoi Eschwin hier, welkom op het blog wat in eerste instantie door mijn ouders is opgezet om mij van de bank te krijgen!! Op dit blog neem ik je mee in mijn wereld van trainen, mooie dingen en online rariteiten

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.