Veroudering gaat behalve samen met wijsheid, ook samen met andere effecten die door sommige mensen als negatief worden gezien. Een voorbeeld hiervan is het krijgen van rimpels. Menig vrouw wordt hysterisch als de eerste rimpels zichtbaar worden. Maar er zijn ook andere veranderingen die door iedereen als negatief gezien worden, zoals een verslechtering van het gehoor, de ogen en het geheugen. Gelukkig zijn er door de tijd heen zoveel ontwikkelingen in technologie geweest dat veel van deze veranderingen gedeeltelijk of volledig teniet kunnen worden gedaan door hulpmiddelen of medische ingrepen. In deze blog bespreek ik een aantal oplossingen die de nadelen van veroudering gedeeltelijk of volledig proberen teniet te doen.

De oren

Allereerst kan het gehoor naarmate je leven minder goed worden. Het is niet alleen mogelijk dat je minder volume gaat horen, maar ook dat je bepaalde frequenties minder goed kan worden. Een van de oplossingen die ontwikkeld is voor mensen die hier last van hebben is het gehoorapparaat. Vroeger schaamden mensen zich wel eens voor een dergelijk apparaat doordat zij nog vrij zichtwaar waren. Tegenwoordig kunnen deze apparaten zo klein gemaakt worden dat deze volledig in de gehoorgang passen, waardoor ze helemaal niet meer opvallen. Eventuele schaamte is dus ook geen probleem meer.

De ogen

Ook de ogen kunnen naarmate iemand ouder wordt, verslechteren. Het is natuurlijk mogelijk om hier een bril voor te gebruiken. Ook zijn er lenzen voor mensen die een bril niet mooi vinden of dit niet lekker vinden zetten. Maar tegenwoordig kunnen lenzen en brillen ook totaal vervangen worden. Namelijk door de ogen te laseren. Hierbij wordt de bolling van je ogen gecorrigeerd met een laser waardoor het licht weer goed op je ogen valt en je dus niet meer een bril of lenzen hoeft te dragen.

De huid

Ook de huid gaat helaas achteruit naarmate de leeftijd stijgt. Dit komt door een toegenomen activiteit binnen een spier die onder de huid ligt en  doordat de huid minder collageen en elastine bevat als je ouder bent. Ook hier zijn natuurlijk oplossingen voor gevonden. Allereerst bestaat er binnen de cosmetische wereld veel crèmes die rimpels tegen zouden moeten gaan. Ook is het mogelijk om de spier te laten ontspannen door deze te injecteren met botox. De spier is dan zo’n 3 maanden minder effectief, zodoende moeten botox behandelingen wel herhaald worden. Voor mensen die botox niet voldoende effect vinden hebben en de huid echt minder elastisch is geworden en zodoende enigszins gaat hangen, zijn er ook cosmetische ingrepen mogelijk, zoals een face-lift.

Vorig artikelEen nieuwe uitdaging!
Volgend artikelZorgen van later zijn zorgen voor nu
Hoi Eschwin hier, welkom op het blog wat in eerste instantie door mijn ouders is opgezet om mij van de bank te krijgen!! Op dit blog neem ik je mee in mijn wereld van trainen, mooie dingen en online rariteiten

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.