We zitten tot nu toe in een wat wisselvallig voorjaar, maar het kan niet meer lang op zich laten wachten of we hebben de echte warme dagen die we kunnen beleven. Dat betekent ook weer dat we ons tijd op het water kunnen doorbrengen. Als je dat gaat doen zijn er veel mogelijkheden om actief te gaan watersporten. Denk hierbij bijvoorbeeld aan wakeboarden. Je zal dan ook op zoek moeten naar een goed zwemvest voor dames en of heren. Tussen de dames en heren modellen zitten namelijk verschillen. Of je hebt bijvoorbeeld een reddingsvest voor kinderen nodig. In dit blog vertellen we in ieder geval meer waar je op dient te letten bij de aanschaf.

Het selecteren van een zwemvest voor dames

Als je op zoek gaat is het handig van te voren goed te weten waar je het zwemvest voor gaat gebruiken en welk doel het vest dus dient. Als je op zee op een jacht gaat zeilen dan heb je wat anders nodig dan dat je gaat wakeboarden. Op een jacht zie je vaker dat er een zogenaamd reddingsvest wordt gebruikt. Deze is puur bedoeld voor veiligheid en echt alleen gemaakt om te zorgen dat je niet verdrinkt ook als je bewusteloos te water zou raken. Het draagcomfort is vaak wat minder. Alhoewel je ook vaak zelf opblaasbare reddingsvesten ziet. Als deze reddingsvesten te water raken blazen ze zichzelf op. Je herkent een reddingsvest aan het drijfvermogen aan de voorkant en in de kraag. Zo ga je automatisch op je rug drijven en door de kraag blijft je hoofd boven water. Een zwemvest voor zeilen in de open boten of bijvoorbeeld waterskiën en wakeboarden is veel meer gemaakt om comfortabel te dragen. Het drijfvermogen is meer verdeeld en er zijn elastische materialen in verwerkt zoals neopreen. Uiteraard zijn deze ook veilig maar op een andere manier.

Overige kleding bij watersporten

Uiteraard heb je ook andere kleding nodig alsje gaat watersporten. Als dat wat meer in het voorjaar is heeft die vooral als doel om te zorgen dat je niet onderkoeld raakt in het water. Het belangrijkste kledingstuk daarin is het wetsuit. Ook gemaakt van neopreen. Dit materiaal heeft namelijk een isolerende werking. Zeker in combinatie met water. Dat laagje water zorgt namelijk voor een isolerende werking. Het wetsuit is er ook in verschillende varianten afhankelijk van de temperaturen waarin je het gaat dragen. Tegenwoordig zijn er wetsuits die tot behoorlijk koude temperaturen geschikt zijn.

Vorig artikelBen jij té hard aan het werk? Neem pauze!
Volgend artikelHeerlijk genieten van dit zomerse weer
Hoi Eschwin hier, welkom op het blog wat in eerste instantie door mijn ouders is opgezet om mij van de bank te krijgen!! Op dit blog neem ik je mee in mijn wereld van trainen, mooie dingen en online rariteiten

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.