We leven in een aparte periode waarin de wereld op z’n kop staat. We kunnen voorlopig niet meer de kroeg in, gaan stappen of naar een leuk festival. Dit is jammer, maar noodzakelijk. Hoe langer we dit allemaal volhouden, des te sneller alles weer normaal gaat worden. Daarom lees je in deze blog mjn tips om toch nog gezellig te borrelen met vrienden, teriwjl je je aan de huidige maatregelen houdt.

Maak een cocktail met een groep

Een leuke tip voor de vrijdagmiddag borrel is om met zijn allen een cocktail te maken, op afstand natuurlijk. Dit doe je door eerst een lekker recept uit te zoeken voor een cocktail. Iedereen haalt vervolgens alle benodigdheden in huis. Zorg ervoor dat je met elkaar videobelt, en ga lekker aan de slag met het maken van je cocktail. Door gezamenlijk zo’n activiteit uit te voeren voelt het toch alsof je echt met elkaar wat leuks doet. Met een lekkere cocktai als gevolg!

Houd een buurtfeestje

Ben je gezegend met een tuin, dakterras, of balkon? Peil eens bij je buren of zij openstaan voor een feestje overdag. Je kunt een geluidsinstallatie huren met microfoon, zodat alle buren hiervan kunnen meegenieten. Ook zou je een spel kunnen organiseren, zoals bingo. Laat je buren van te voren via een briefje door de bus weten dat jullie dit van plan zijn. Je kunt hun ook vragen om een verzoeknummer op te geven die jullie vervolgens draaien. Als je buren hiervoor openstaan, wordt het vast een hele gezellige boel.

Beluister een livestream

Veel clubs en cafe’s die normaal feesten geven zitten nu zonder werk, maar lossen dit prima op door livestreams via Facebook te organiseren. Het is leuk om hier aan mee te doen, omdat je toch iets meer het gevoel hebt dat je het echt meemaakt. Mijn tip is om (via bijvoorbeeld een Chromecast of HDMI-kabel) de livestream aan te zetten via de tv, zodat de beleving nog echter is. Je kunt vervolgens je vrienden inbellen via Facetime, Houseparty, of Zoom en met z’n allen genieten van de muziek. Drankje erbij en het is bijna alsof je in de club staat!

Voor alle bovenstaande tips geldt natuurlijk: geniet, maar drink met mate. In deze tijden kunnen mensen sneller geneigd zijn om veel alcohol te drinken, maar probeer hiervan ook de risico’s te onthouden. Een alcohol verslaving kan iedereen overkomen. Je kunt er met  detoxificatie en verdere behandeling ook weer vanaf komen, maar voorkomen is natuurlijk beter dan genezen!

Vorig artikelZorg voor de juiste veiligheid met camerabeveiliging!
Volgend artikelRelaxed verhuizen
Hoi Eschwin hier, welkom op het blog wat in eerste instantie door mijn ouders is opgezet om mij van de bank te krijgen!! Op dit blog neem ik je mee in mijn wereld van trainen, mooie dingen en online rariteiten

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.