Veiligheid, het is iets waar we allemaal naar verlangen en wij als mensen ons het beste in voelen wanneer we er over beschikken. Door middel van verschillende maatregelen, acties en hulpmiddelen, zorgen we ervoor dat we beschikken over een veilige samenleving voor iedereen.

Echter is het eenmaal zo dat de veiligheid niet altijd gegarandeerd is. Zo zijn er diverse dieven, oplichters en andere kleine criminelen actief in onze samenleving. Deze mensen verlangen vaak naar eigendommen van andere mensen, waarna zij graag slachtoffers willen maken in de samenleving. In dit blog vertel ik je graag over verschillende preventiemiddelen, camerabeveiliging en de bestrijding tegen kleine criminaliteit in tijden van de corona crisis!

Camerabeveiliging, een juist preventiemiddel verschillende situaties

Ik liet het woord net al even vallen, maar ik wil er graag even dieper op ingaan. Camerabeveiliging biedt voor vele mensen een preventieve oplossing, om zo de veiligheid in en rondom het huis te verbeteren. Met camerabeveiliging worden er constante opnames gemaakt, waardoor iedere verdachte situatie op beeld zal staan.

Wanneer er zich een verdachte situatie afspeelt of wanneer je het gevoel hebt dat er zich iets verdachts afspeelt, kun je dit altijd terugkijken door middel van de camerabeelden. Hier kun je zien wat er nu precies gebeurd, waarna je de beelden bij een verdachte situatie kunt aanleveren bij de politie. Door de camerabeveiliging is er een beeld van de dader(s), waardoor deze gemakkelijker op te sporen is!

Kleine criminaliteit in tijden van de corona crisis

Nu proberen we om voldoende preventieve middelen toe te passen om de buurt zo veilig mogelijk te maken, maar zien kleine criminelen toch hun kans. Door de corona crisis zijn er vele oplichters actief die hun slag willen slaan op de kwetsbare mensen in de samenleving. Zo gaan deze oplichters graag bij ouderen langs de deuren, waarna zij zeggen dat ze even €1 over moeten maken voor een postpakket. De ouderen vullen hun bankgegevens in, waarna de oplichters direct de bankrekening van het slachtoffer kunnen leegtrekken. Oplichters profiteren dus van de kwetsbaarheid van ouderen, waarna de ouderen niets meer kunnen doen wanneer dit hen eenmaal is overkomen.

Een juiste preventie tegen diefstal en oplichting

Nu is het contact met de kwetsbaardere mensen in de samenleving erg lastig. We kunnen bijvoorbeeld niet op bezoek bij de ouderen, waardoor we niet een direct contact zullen hebben. Het is echter wel mogelijk om de ouderen of andere kwetsbaren te kunnen spreken via de telefoon of door te videobellen. Nu kun jij alvast de eerste stap naar een juiste preventie zetten, om jouw dierbare of goede vriend duidelijk te maken dat er oplichters actief zijn. Vertel bijvoorbeeld welke manieren oplichters verzinnen, waardoor ook de kwetsbaardere mensen in de samenleving weten wat er speelt. Hierdoor weten veel meer mensen van de oplichtingspraktijken af, waardoor er uiteindelijk minder slachtoffers zullen vallen!

Oplichters en dieven zullen nooit hun kans krijgen, ook niet in deze rare tijd. Samen zorgen we voor de veiligheid van iedereen!

Vorig artikelDe tijd doorkomen in deze bizarre tijd
Volgend artikel3 tips om te borrelen tijdens quarantaine tijden
Hoi Eschwin hier, welkom op het blog wat in eerste instantie door mijn ouders is opgezet om mij van de bank te krijgen!! Op dit blog neem ik je mee in mijn wereld van trainen, mooie dingen en online rariteiten

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.