Gedurende de Paasdagen hebben we al een aantal mooie dagen gehad. Toen werd het weer kouder en zou het zelfs gaan sneeuwen. Nu moet ik zeggen dat ik de sneeuw niet gezien heb maar de temperatuur is wel degelijk gedaald in de tussen tijd en de nodige regen en hagel zijn gevallen. De sjaals werden weer uit de kast getrokken en de zomerjurkjes gingen weer even terug. Maar nu tikken we toch weer de twintig graden aan en terwijl ik dit schrijf, denk ik: ik zou wel wat verkoeling kunnen gebruiken. Maar wat zijn nu de fijnste en, misschien nog wel belangrijker, de leukste verkoelingsmethode. In deze blog vertel ik je alles over verkoelingstips voor de zomer. Een nat washandje kunnen we allemaal wel op ons voorhoofd leggen maar echt leuk is dat niet.

Waterballonnen en waterpistolen

Niemand is ooit te oud voor lol. En wanneer het warmer wordt, zie je vaak kinderen massaal naar buiten trekken, gewapend met ballonnen vol water en volgeladen waterpistolen. Dit is toch één van de leukste manieren om af te koelen. Trommel je vrienden bij elkaar voor een middagje een ouderwets competitief waterballonnengevecht. Houd de score bij (of niet) en laat de verliezers een ijsje betalen. Voor je het weet hangt iedereen slap van het lachen terwijl je helemaal doorweekt bent en de druppels van je afrollen.

Een beetje rondspetteren

Als je meer naar een ontspannende methode zoekt zonder al te veel actie is het zwembad misschien een goed idee. En nee, dan bedoel ik niet zo’n druk zwembad met honderd joelende kinderen die heen en weer rennen en bommetjes maken. Denk bijvoorbeeld eens aan een zwembad in je eigen tuin. Dat is zo moeilijk nog niet. Je kan natuurlijk kiezen voor een opblaaszwembad maar misschien ben je bang dat die te snel kapotgaat of heb je geen pomp om hem op te blazen. In dat geval kan je ook kiezen voor een intex zwembad. Een soort semipermanent zwembad wat je weg kan halen als het weer kouder wordt maar wat tegen een stootje kan als dat nodig is. Plus, het hoeft niet ingebouwd te worden, scheelt dat even.

Zet het maar koud

En natuurlijk kan de eeuwenoude verkoelingstip niet ontbreken: een koud drankje. Gooi het glas vol met ijs en schenk jouw lievelingsversnapering in. Maak bijvoorbeeld zelf verse limonade! Of ga je toch voor een klassiek pilsje of glas wijn. Lekker is het sowieso!

Vorig artikelBekende werkirritaties eenvoudig oplossen
Volgend artikelKamperen op hoge hakken en met een persoonlijke chef-kok
Hoi Eschwin hier, welkom op het blog wat in eerste instantie door mijn ouders is opgezet om mij van de bank te krijgen!! Op dit blog neem ik je mee in mijn wereld van trainen, mooie dingen en online rariteiten

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.