Een maand geleden, haalde mijn vriend het in zijn hoofd om te gaan kamperen. In eerste instantie was ik niet zo enthousiast en moedigde ik hem aan met zijn vrienden te gaan. Maar nee, meneer wilde graag samen want hij was er zeker van dat het mij goed zou doen om even ‘d’r uit’ te zijn. Ik werkte veel en de natuur zou me rust geven. Ik heb toen nog geprobeerd om een weekendje naar de spa erin te fietsen omdat dat voor mij de betekenis van pure ontspanning is maar ook dat ging niet door. Nu ben ik een week terug van ons kampeeravontuur en ik moet er toch wat over kwijt. Omdat mijn vriend weet dat ik niet zat te wachten op slapen tussen de kriebelbeestjes en iedere ochtend koud wakker worden, had hij een heuse glamping ervaring geregeld. Wat is een glamping ervaring, hoor ik u zeggen. Nu laat me dat uitleggen.

Wat we doen, doen we in stijl

Met een compleet volgeladen auto gingen we op weg. Ik was blij dat hij er niets van gezegd had dat ik een koffer voor drie weken had meegenomen op dit vijf dagen durende tripje. Daarom besloot ik maar niets te zeggen over het feit dat hij onze tent niet had ingepakt. Misschien slapen we dan toch in een hotel, dacht ik. Maar toen we eenmaal aankwamen op het kampeerterrein zag ik dat mijn vriend een prachtige tent had gehuurd die van alle gemakken voorzien was. Een glamping tent, omdat het dus glamoreus is. Er is ruimte en lijkt eigenlijk gewoon op een op zichzelf staande kamer. Mijn vriend vertelde dat er ook dit soort tenten waren met badkamer maar die waren een stuk groter. Dat accepteerde ik dan maar. ’s Avonds zat ik in een heerlijke stoel voor onze glamping tent een boek te lezen. En dat terwijl mijn vriend met potten en pannen mijn lievelingskostje in elkaar zetten.

Rust en comfort

Zoals ik zijn we nu een week terug maar ik heb zo genoten. De natuur deed me inderdaad goed en doordat we wat van de bewoonde wereld afzaten, werden we niet constant gebombardeerd met prikkels. We hadden tijd en oog voor elkaar zonder de irritaties die soms komen kijken bij kamperen, beestjes, in elkaar vallende tent, nattigheid etc. Ik zou het zo weer doen! Nu ben ik weer helemaal opgeladen en kan ik de wereld weer aan, kom maar op!

Vorig artikelDé verkoelingstips voor de zomer
Volgend artikelOp stap met een goede rugzak
Hoi Eschwin hier, welkom op het blog wat in eerste instantie door mijn ouders is opgezet om mij van de bank te krijgen!! Op dit blog neem ik je mee in mijn wereld van trainen, mooie dingen en online rariteiten

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.