Hard werken

Werk…is hard werken. En we doen het niet voor de lol. Het is een serieuze aangelegenheid. Dit is vaak de instelling van vele mensen op hun werk en zelfs van vele bedrijven. Dit merk je in de gehele bedrijfscultuur. En het is ook niet onlogisch. Want er moeten nou eenmaal resultaten geproduceerd worden. Het is niet de bedoeling dat er alleen maar gefeest wordt. Maar toch wordt vaak vergeten dat een gezellige en positieve sfeer een van de belangrijkste dingen voor een optimaal functionerend bedrijf is. Daarom bespreken we in dit artikel een aantal manieren om gezelligheid in een bedrijf te creëren.

Een van de eerste dingen die je kunt doen is het organiseren van gezamenlijke lunches. Op deze manier is er dagelijkse een moment waar iedereen even contact heeft met elkaar. Daarnaast zorgt het er ook voor dat er niet losse groepjes ontstaan die alleen met elkaar praten. Hetzelfde geldt voor de vrijdagmiddagborrel. Op vrijdag een gezamenlijk drankje drinken en over de weekendplannen praten kan ook voor ontzettend veel gezelligheid en teambuilding zorgen.

Gezelligheid door competitie

Een andere manier om gezelligheid te creëren is om wat competitie te starten. Bij een van mijn vorige banen was er zowel een dartboard als een tafelvoetbaltafel aanwezig op het kantoor. Het was dan ook altijd ontzettend leuk om na de lunch of na het werk even een potje te spelen. Uiteindelijk ontstond er een echte competitie binnen het bedrijf waar iedereen aan meedeed. Dit deed de sfeer zeer ten goede. Ik heb ook gehoord dat bij een bedrijf naast ons er een tafeltennis competitie was. Weer een ander bedrijf had een Mario Kart competitie.

Het is daarom een uitstekend idee om een tv op te hangen binnen de bedrijfsruimte met een videogameconsole aangesloten. Als je een klein bedrijf hebt met niet zoveel ruimte is een TV beugel altijd een goede optie. De laatste manier waarop je meer gezelligheid binnen je bedrijf kunt creëren is door een goede HR-persoon aan te nemen. Dit is een wat meer conventionele manier maar desondanks een belangrijke tip. Elk bedrijf waar er veel met elkaar samengewerkt wordt zal spanningen tussen de werknemers hebben. Als deze spanningen niet op de juiste manier woorden opgelost kan de gehele sfeer verpest worden. Daarom is een goede professional die dit soort conflicten kan oplossen essentieel. Een gezellig bedrijf waar de werknemers goed met elkaar overweg kunnen is essentieel voor een optimaal functionerend bedrijf.

Vorig artikelHousewarming? Met deze tips sla jij je er door heen!
Volgend artikelWat komt er allemaal kijken bij een trouwerij?
Hoi Eschwin hier, welkom op het blog wat in eerste instantie door mijn ouders is opgezet om mij van de bank te krijgen!! Op dit blog neem ik je mee in mijn wereld van trainen, mooie dingen en online rariteiten

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.