Bijen-wattes?

Ooit gehoord van bijenbekjes? Tot voor kort had ik ook geen idee. Als beelddenker vormde ik meteen een beeld in mijn hoofd van de mond van een bij. Een cartooneske bij, zoals Barry de bij in de Bee Movie (leuke film om met de kids te kijken!). Maar na deze week ben ik heel blij dat mijn buurman mij heeft geïntroduceerd aan het bijenbekje.

Wespennest in je spouwmuur

Wat was namelijk het geval? Steeds vaker kwam de neef van Barry de bij, Winnie de wesp, bij mij op bezoek. Ongevraagd. Eerst alleen, in het vervolg nam hij steeds vaker steeds meer vrienden mee. Een soort project X voor de zuid Hollandse wespen populatie. Ik had wel gehoord dat er deze zomer een wespenplaag in Nederland heerste, maar ik vond dat er toch wel verdacht veel van deze wespen uitgerekend bij mij thuis te vinden waren. Na enig rondspeuren, kwam ik een gaatje in mijn binnenwand tegen, verstopt achter een hoge kast. Wat bleek? Er zat een wespennest in mijn de muur.

Ik dacht eerst het gaatje wel zelf te dichten, de wespen zouden dan vanzelf dood gaan, leek me, in ieder geval na een jaar. Maar na enig speurwerk op het internet kwam ik er achter dat dit toch niet zo’n goed idee is.  Ik wilde eigenlijk meteen een professionele bestrijder inschakelen, maar besloot eerst de buurman even te contacteren. Gezien de wespenkolonie zich in de spouwmuur tussen onze huizen bevond, zou het goed kunnen dat hij ook overlast had. Hij zei dat hij wel een raar geluid hoorde, maar het niet kon plaatsen. Want wist je dat een wespennest een heel kenmerkend geluid geeft? Wespen blijken te knagen aan het hout in de wand. Het lijkt een soort op zoemen, maar dan is het geluid nóg vervelender.

Het medicijn

De buurman had geen wespen in huis, ze kwamen enkel bij mij naar binnen. Gelukkig wilde hij wel meedenken over een oplossing. We besloten samen een professionele bestrijder in te schakelen, die de wespen uit de wand heeft verwijderd. En om dezelfde perikelen in het vervolg te voorkomen had hij wel een idee: namelijk voor iedere spouwmuuropening een bijenbekje kopen! Het is een soort rooster die de opening van je spouwgat deels bedekt, zodat er geen ongedierte naar binnen kan gluipen. Want naast wespen komt het ook vaak voor dat er andere beestjes via deze kiertjes tussen je muren naar binnen glippen. Het klinkt onzinnig, maar na het gedoe deze week zou ik iedereen willen aanbevelen deze gewoon te plaatsen. Voorkomen is beter dan genezen! Ik ben in ieder geval blij dat de wespen geen feestjes meer geven in mijn spouwmuur.

Vorig artikelSamsung telefoon kiezen, waar moet je op letten?
Volgend artikelVerschillende soorten noppenfolies die je kunt plaatsen op een zwembad
Hoi Eschwin hier, welkom op het blog wat in eerste instantie door mijn ouders is opgezet om mij van de bank te krijgen!! Op dit blog neem ik je mee in mijn wereld van trainen, mooie dingen en online rariteiten

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.