Kantoorbaan of fysiek werk?

Steeds minder mensen hebben tegenwoordig een fysiek zware baan. Vele van ons zitten in een kantoor achter een computer. Toch zijn er ook nog veel fysieke banen. En alhoewel sommige mensen denken dat dit maar zwaar werk is, werk dat je liever niet doet, kan buiten fysiek werk doen ook hartstikke leuk zijn. Er zijn meer dan genoeg studies die aangeven dat de hele dag achter een scherm zitten helemaal niet gezond is. Wat wel gezond is, is inspanning en buitenlucht. Daarom zijn beroepen op bouwplaatsen, natuurbeheer, verkeersleider etc. hartstikke goede opties. Als iemand die zeker in zijn jonge jaren veel fysiek werk heeft gedaan kan ik er positief over spreken.

Pijnlijke voeten

Desondanks zijn er natuurlijk ook nadelen bij betrokken. Of eigenlijk, er zijn dingen waar je rekening mee moet houden en op moe voorbereiden. Til bijvoorbeeld altijd vanuit je rug. Naast je rug zijn je voeten de zwaarst belastte lichaamsdelen. In dit artikel bespreek ik hoe je je voeten het meest effectief kunt beschermen tijdens fysiek zwaar werk. Het eerste wat natuurlijk belangrijk is zijn de juiste werkschoenen. Het is niet alleen belangrijk dat deze schoenen comfortabel zijn en goede demping hebben maar ook dat ze waterdicht zijn. Buiten werken op een zonnige zomerdag is een ding maar je zult ook regelmatig buiten werken in de stromende regen. Waterdichte schoenen zijn essentieel want met natte voeten zwellen je voeten op, wordt je huid week en krijg je sneller blaren.

Blaren

En dat brengt me bij de volgende tip. Namelijk het voorkomen en behandelen van blaren. Zoals ik al aangaf zijn de juiste werkschoenen belangrijk maar desondanks is het nog steeds goed mogelijk om blaren te krijgen. Ik wandel bijna elke zomer in de Alpen en zelfs met de beste bergschoenen is het nog altijd mogelijk om na een lange dag wandelen blaren op je voeten te vinden.

Gelukkig zijn er hier ook methoden voor. Als je een blaar vindt is het eerste wat belangrijk is om hem te doorprikken zodat het vocht kan verdwijnen. Daarna kun je het beste een speciale blarenpleister gebruiken om de blaar te beschermen en te laten genezen. Gebruik nooit een normale pleister want deze zal alleen maar schuren en de blaar verergeren als je de volgende dag weer aan het werk bent. Je kunt in principe de pleisters ook gebruiken als een preventieve methode om blaren te voorkomen. Blarenpleisters zijn wel relatief duur dus dit is misschien een onnodige gewoonte. Geniet van buiten werken en bescherm je voeten.

Vorig artikelDe juiste laptop kiezen
Volgend artikelZomerwerk in Bali
Hoi Eschwin hier, welkom op het blog wat in eerste instantie door mijn ouders is opgezet om mij van de bank te krijgen!! Op dit blog neem ik je mee in mijn wereld van trainen, mooie dingen en online rariteiten

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.