Wil jij meer te weten komen over het leggen van laminaat? Lees dan vooral verder! In deze tekst leer je namelijk hoe je het beste laminaat kan leggen en waar je allemaal op moet letten tijdens het leggen. Voordat deze tekst de diepte in gaat, is het handig om wat meer te weten te komen over laminaat. Laminaat is namelijk een speciaal materiaal dat vaak gebruikt wordt om vloeren mee te bedekken. Het materiaal bestaat uit meerdere lagen waardoor er veel meer mogelijk is met laminaat dan met vergelijkbaar materiaal dat uit een enkele laag bestaat. Het leggen van laminaat is helemaal niet zo lastig, maar je moet wel even onder de knie hebben wat de beste techniek is. Lees verder en kom erachter welke stappen je allemaal moet nemen als je graag een laminaatvloer in huis wil hebben.

Stappen in het leggen van laminaat

Er zijn een aantal stappen waar je je tijdens het leggen van laminaat aan moet houden. De eerste stap is dat je zorgt voor een ondervloer. Deze vloer leg je op je vloer voordat je begint met het plaatsen van het laminaat. Het is erg belangrijk dat er geen viezigheid boven of onder deze ondervloer terecht komt, want dan ga je lelijke bobbels terugzien in het eindresultaat van je vloer. Vervolgens is het belangrijk dat je bepaalt hoe groot de ruimte is die je gaat beleggen met laminaat. Koop altijd iets meer laminaat dan je nodig hebt in verband met zaagverlies. Sommige hoeken van de planken komen niet helemaal goed uit en zal je af moeten zagen. Deze overige stukken kan je niet altijd op een mooie plek terugplaatsen, vandaar dat je altijd wat laminaat extra wil hebben.

Afmaken van het laminaat

Nadat je genoeg laminaat in huis hebt gehaald kan je beginnen met het leggen van laminaat. Leg de eerste plank altijd in een hoek van de vloer en ga daarna verder met het leggen. Na deze eerste baan is het veel makkelijker om de banen daarna ook op een goede manier op de ondervloer te leggen. Controleer na elke baan of er geen kier ontstaat tussen deze plank en de vorige plank. Je kan laminaat namelijk niet zo makkelijk meer verplaatsen. Het eindresultaat van het leggen van laminaat is prachtig! Veel mensen kiezen voor laminaat omdat het goedkoper is dan hout, maar vaak zie je helemaal geen verschil tussen de twee materialen. Daarnaast kan hout in verloop van tijd aangetast worden door vocht en temperatuurverschillen, terwijl laminaat daar veel minder last van heeft. Ook het verwijderen van vlekken gaat veel eenvoudiger met laminaat dan hout. 

Vorig artikelOp vakantie naar Frankrijk? Dat betekent nieuwe wijnen ontdekken!
Volgend artikelEen enkelassser aanhangwagen kan gebruikt worden voor licht tot middelzwaar transport
Hoi Eschwin hier, welkom op het blog wat in eerste instantie door mijn ouders is opgezet om mij van de bank te krijgen!! Op dit blog neem ik je mee in mijn wereld van trainen, mooie dingen en online rariteiten

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.