Ik werk in de zorg en meer nog dan in andere sectoren is daar oog voor de veiligheid. Dat moet ook wel want onze bewoners zijn erg kwetsbaar en als er iets gebeurd moeten wij als verzorgenden niet alleen ons zelf in veiligheid brengen, maar ook oog hebben voor de veiligheid van onze bewoners. Ik werk bovendien in een oud tehuis waar de gangen zonder verlichting erg donker zijn. En ook nog eens heel lang. Vind daar je weg maar eens als de elektriciteit uitvalt en je nog iemand moet zoeken. Dat zijn wel zorgen die we allemaal delen. Zeker sinds we zelf een incident hebben meegemaakt. Toen bleek maar weer hoe belangrijk noodverlichting was. De elektriciteit was in de nachtdienst uitgevallen en dankzij de noodverlichting konden we toch snel de weg naar onze bewoners vinden.

Noodverlichting: ook privé noodzakelijk

Die uitval van de elektriciteit deed me wel verder doordenken. Ik woon zelf in een flat waar de hal echt stikdonker zou zijn als het licht uit zou vallen. Erger nog, dat geldt ook voor het trappenhuis. Je ziet echt geen hand voor ogen. Dat zou echt levensgevaarlijk zijn als je snel het gebouw uit moet vluchten. Toen ik thuis kwam ben ik dus gelijk eens gaan kijken hoe het zit met onze noodverlichting. Die is er wel in de flat. Het zal ook wel tot de procedures behoren dat dat wordt aangelegd. Maar als ik eens kijk naar mijn eigen huis, dan moet ik daar misschien toch ook wat aan doen. De flat kent ook donkere plekken. Weet ik in geval van nood de weg naar de uitgang te vinden? Al met al ben ik me steeds bewuster geworden van het nut van noodverlichting.

Je ziet het overal

Noodverlichting kan zoiets simpels zijn als het verlichte nooduitgang bordje boven een deur. Maar het kan ook op de vloer de vluchtroute naar buiten aangeven. Dat is echt heel handig, vooral bijvoorbeeld bij brand als je door rook weinig ziet. Elk gebouw, of je er nu werkt of woont, dient hier toch aan te voldoen, lijkt mij. Dus kijk zelfs eens goed wat jij nog nodig hebt op je werkplek. Noodverlichting koop je makkelijk en meestal is het ook eenvoudig aan te brengen. Het geeft je een veilig gevoel zelfs al zal je het hopelijk nooit gebruiken. Dus kijk eens rond en laat je voorlichten. Vind je weg naar buiten!

Vorig artikelHeerlijk genieten van dit zomerse weer
Volgend artikelMooie en sterke projectvloeren in de sportschool
Hoi Eschwin hier, welkom op het blog wat in eerste instantie door mijn ouders is opgezet om mij van de bank te krijgen!! Op dit blog neem ik je mee in mijn wereld van trainen, mooie dingen en online rariteiten

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.