Dit keer ga ik geen dingen uitzoeken of je advies geven. Nee, vandaag draait het even om genieten. Voor een heerlijke dag hoef je niet stad en land af te reizen. Soms hoef je enkel de deur uit te stappen. Heb jij het voorrecht van een tuin bij je woning? Kan jij op z’n minst één stoel kwijt in dat gebied? Dan kun je al heerlijk genieten van dit zomerse weer dat we momenteel ervaren in Nederland. Zelf heb ik een aanzienlijk grote tuin. Dit was namelijk ook een belangrijk selling point voor mij en mijn partner toen we op huizenjacht waren. We zijn allebei echt buitenmensen. Zodra een zonnestraaltje tevoorschijn komt, dan zijn wij in de natuur te vinden.

De tuin is er ook klaar voor

Toen we een paar jaar geleden het huis kochten, was het nog net niet een bouwval. Er moest drastisch onderhoud gepleegd worden. Aangezien de winter voor de deur stond, lag de focus bij ons natuurlijk op alle zaken in huis. Vorig jaar was er eindelijk tijd, ruimte én budget om de tuin helemaal zomerklaar te maken. Helaas hebben we het niet gered om toen al de tuin klaar te maken voor de zomer. Dus nu geniet ik echt dubbel. Ik geef je even een beeld hoe ik nu in de tuin aan het bloggen ben. Ik zit heerlijk in een mild zonnetje onder mijn hagelnieuwe terrasoverkapping. Mijn benen liggen op de andere stoel en ik zie hoe de kat ook heerlijk geniet. Hij ligt te slapen op de veranda, natuurlijk ligt ook hij in het zonnetje. Zoals je wel merkt is de tuin er klaar voor en wij dus ook!

Tot rust komen

We hebben de tuin voornamelijk ontworpen met het idee dat het een rustgevende plek moet zijn. Zowel mijn partner als ik hebben redelijk hectische banen. De zomerperiode is geen garantie om rustige dagen. Vaak is het eerder het tegenovergestelde. Dan maakt hij weer overuren of dan ben ik weer tot laat aan het buffelen op kantoor. Wanneer ik zo’n stressvolle werkdag achter de rug heb, dan vind ik het heerlijk om nog even de laatste uurtjes zon te pakken op mijn veranda onder de terrasoverkapping. Diep ademhalen, de spanning van de dag loslaten en heerlijk genieten! Dat kan ik echt iedereen aanraden.

Zoek jouw zen-moment

Natuurlijk begrijp ik ook dat niet iedereen die luxe heeft. Sommigen moeten het doen met een balkon of zelfs dat niet eens. Toch wil ik je vandaag vooral meegeven om jouw eigen zen-momentje te vinden. Brengt het lezen van een goed boek je bijvoorbeeld al wat meer rust? Of kijk je graag even een drama om alle emoties eruit te gooien? Doe dat dan lekker! Een boog kan niet altijd gespannen staan. Je moet soms even wat emoties, stress en energie ontladen. Dus probeer vandaag nog een antwoord voor jezelf te geven op de vraag: hoe geniet jij heerlijk van het zomerse weer?

Vorig artikelHet selecteren van een goed zwemvest voor dames en/of heren
Volgend artikelNoodverlichting: vergroot veiligheid op het werk
Hoi Eschwin hier, welkom op het blog wat in eerste instantie door mijn ouders is opgezet om mij van de bank te krijgen!! Op dit blog neem ik je mee in mijn wereld van trainen, mooie dingen en online rariteiten

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.