Staat er deze zomer een vakantie naar Frankrijk op het programma? Dan betekent dat genieten van zon, zee en strand. Van pittoreske dorpjes, gezellige avonden en de heerlijke Franse keuken. Van even lekker helemaal niks hoeven, en nieuwe dingen ontdekken. En als je een beetje van wijn houdt, dan denk je bij nieuwe dingen ontdekken natuurlijk ook meteen aan alle wijnen die je deze zomer kunt gaan proeven!

Genieten in Frankrijk

Frankrijk is voor heel veel Nederlanders al vele jaren lang de favoriete vakantiebestemming. Niet zo vreemd ook eigenlijk. Het ligt redelijk dichtbij, en je kunt er dus met de auto (eventueel aangevuld met caravan) naar toe rijden. Helemaal naar het zuiden in één dag is ver, maar wel te doen, en nog altijd een stuk dichterbij dan vele andere, zonnige bestemmingen.

Bovendien is het land goed ingespeeld op toeristen, zonder dat de meeste plekken té toeristisch zijn geworden. Waar in Frankrijk je ook neerstrijkt, de typisch Franse cultuur is nooit ver weg, en bang dat je alleen maar toeristische restaurants die helemaal niets met het land te maken hebben tegen zal komen hoef je niet te zijn.

Daarnaast is het klimaat natuurlijk prettig, met hogere temperaturen en meer zon hoe zuidelijker je komt. Er zijn meer dan voldoende hotels maar vooral ook campings te vinden, en alhoewel je er echt even in het buitenland bent, is de kans groot dat je wat gezellige vakantievrienden kunt maken die dezelfde taal spreken. Kortom: een prima vakantieland voor een fijne zonvakantie.

Genieten van de Franse wijnen

Op vakantie gaan naar Frankrijk, dat betekent genieten van het klimaat en de omgeving. Maar ook van de typisch Franse ‘cuisine’, of je je er nu vol instort of eens voorzichtig zo nu en dan wat nieuws probeert.

In Frankrijk gaat er, als het aan de Fransen ligt, echter geen maaltijd voorbij zonder dat er ook wordt genoten van een goed glas wijn. Ben jij ook een liefhebber, dan is dat natuurlijk een traditie die je graag in ere houdt. Een mooi moment om ook eens wat nieuwe wijnen te ontdekken! De Franse wijn Bordeaux ken je vast en zeker al, maar verblijf je in de streek dan zal je zien (en vooral ook proeven) dat er op dit gebied heel veel keuze is. De ene Bordeaux is de andere niet! En ook als het gaat om Rhone wijn, die je prima kunt ontdekken als je op vakantie bent in het gebied waar de wijn vandaan komt, is er volop keuze.

Probeer vooral de wijnen uit het gebied waar je verblijft uitgebreid uit, daar kunnen de plaatselijke wijnkenners je het meest over vertellen. Proef en vind misschien wel een nieuwe favoriet, die je met een beetje geluk daarna ook gewoon in Nederland kunt kopen. Kun je mooi nog eens terugdenken aan die heerlijke vakantie!

Vorig artikel5 stappen om een testament voor te bereiden
Volgend artikelLeer meer over het leggen van laminaat
Hoi Eschwin hier, welkom op het blog wat in eerste instantie door mijn ouders is opgezet om mij van de bank te krijgen!! Op dit blog neem ik je mee in mijn wereld van trainen, mooie dingen en online rariteiten

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.