Online en in verschillende bouwmarkten kun je een heel aantal verschillende noppenfolie of bubbelzeilen vinden die je kunt plaatsen op een zwembad. Bubbelzeilen kunnen in feite in twee grote categorieën worden ingedeeld.

Goedkope bubbelzeilen met korte levensduur. Dit zijn de bubbelzeilen stijl Intex, Bestway, Gré. Die bubbelzeilen zijn dunner en daardoor is die levensduur ook beperkt: ergens typisch 1 à twee jaar gaat dat bubbelzeil mee en niet langer.

Dan zijn er bubbelzeilen met een langere levensduur; die zijn minstens 400 micron dik, soms 500 micron en zijn een stuk sterker gemaakt. En gaan minstens gewoonlijk 3 à 4 jaar of langer mee.

Wat is het beste bubbelzeil? Het antwoord is eenvoudig: het bubbelzeil dat het beste bij jou past. En om te weten welk bubbelzeil bij jou past, dat hangt af van wat je belangrijk vindt.

Soorten bubbelzeil

Als prijs het belangrijkste is dan kan je het best gewoon een blauw bubbelzeil nemen, blauw aan beide kanten. Als warmte belangrijk is dan kan je het beste een transparant bubbelzeil nemen, dan kan het zonlicht helemaal door. Een beetje zoals een veranda: warmt goed op en er is een alternatief voor een warm bubbelzeil. Dat is een bubbelzeil dat aan de bovenkant transparant is en aan de onderkant is het zwart. Dus binnenin de bubbel wordt het heel warm, die warmte wordt opgenomen door het zwarte achterliggende bubbelzeil en zo wordt de warmte aan het water afgegeven. Dus als warmte echt het belangrijks is wat je zoekt dan is bubbelzeil, transparant/zwart het meest geschikte.

Vorm van de bubbel

Dan is er nog een onderscheid te maken in de vorm van de bubbel. We hebben bubbelzeilen met traditionele, gewone ronde bubbel: Daarvan is de levensduur, de verwachte levensduur drie à vijf jaar.

Sinds een viertal jaar zijn er ook bubbelzeilen op de markt met een geo-bubbel. Deze hebben een ellips en vormige vorm en door die specifieke vorm is de levensduur van deze bubbelzeilen nog langer. Hoe lang precies is nog niet gekend omdat ze nog niet lang genoeg bestaan. Maar ze bestaan al vier jaar en van die oorspronkelijke bubbelzeilen leven nog altijd, gaan nog altijd goed mee. De verwachte levensduur is toch ergens rond de zes jaar of langer.

Omzomen van bubbelzeilen

Bubbelzeilen kunnen omzoomd worden, door het bubbelzeil te omzomen wordt de rand steviger en als die tegen de boordsteen wrijft bij het te water laten en het uit water halen dan gaat die daar niet kapot en gaat hij langer mee.

Er zijn zowel blauwe als grijze omzomingen voorhanden. In de bubbelzeilen worden ook standaard ogen gemaakt ongeveer om de 50 centimeter wordt er een oog geplaatst aan een bubbelzeil, zodanig dat via dat oog het bubbelzeil kan worden vastgemaakt aan een oprolapparaat en zo opgerold.

Voor de maatname is het belangrijk dat het bubbelzeil ietsje kleiner is dan het zwembad. Gewoonlijk wordt het bubbelzeil twee a vier centimeter kleiner genomen dan de zwembad maten zelf en zodanig dat het mooi plat op het op het water ligt.

Vorig artikelBijen-wattes?
Volgend artikelVeilig op het internet, hoe doe je dat?
Hoi Eschwin hier, welkom op het blog wat in eerste instantie door mijn ouders is opgezet om mij van de bank te krijgen!! Op dit blog neem ik je mee in mijn wereld van trainen, mooie dingen en online rariteiten

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.