Internet, dagelijks maken we hier gebruik van. Zo zoeken we informatie op, bestellen we nieuwe kleding, vinden we de weg en kunnen we het internet nog voor veel meer doeleinden gebruiken. Er staat dus van alles op het internet en vinden we vaak wat we zoeken. Dit betekent ook dat er helaas vele virussen, hackers en andere ongewilde informatie op het internet te vinden is. Hoe zorg je er nu voor dat jij altijd veilig bent op het internet, zonder dat je last hebt van scams, hackers of virussen? In dit blog leggen we het graag uit!

Zorg voor een goed antivirus programma

Antivirus, het schoont je computer op en houdt virussen op een afstand. Met een goed antivirus programma zorg je ervoor dat jouw gehele computer, laptop of mobiele telefoon beschermt is. Iedere website die je bezoekt wordt eerst gecontroleerd, wanneer je soms zelfs nog toestemming moet geven dat je een bepaalde website vertrouwd. Dit zorgt ervoor dat jouw IP-adres, jouw digitale contactgegevens, niet zomaar in iedereen zijn handen kan komen. Bovendien beschermt een antivirus je op downloads, die het programma eerst controleert, om het vervolgens te openen op je scherm.

Zorg dat niemand met je mee kan kijken!

Besef jezelf nu eens dat het mogelijk is voor hackers en oplichters om jouw webcam binnen te komen, om vervolgens jou te kunnen bespieden. Dit is best een raar idee toch? Om dit te voorkomen, is ten eerste instantie een goed antivirus programma van belang. Dit zorgt ervoor dat de hacker in principe niet kan binnenkomen op je laptop, maar sluit dit het nog niet uit. 

Zorg dat niemand met je meekijkt, gebruik een webcam cover!

Als je echt zeker wilt zijn dat er niemand met je mee kijkt, kun je kiezen voor een webcam cover. Dit is een klein schuifje die je plaatst op je webcam, die je vervolgens open kunt schuiven wanneer je de webcam wilt gebruiken. Op alle momenten dat je de webcam niet gebruikt, kun je het schuifje dicht doen. Zo kijkt er nooit onverwachts iemand met je mee!

Een webcam cover is uiteraard beter dan een sticker die je op je webcam plakt. Een webcam cover ziet er zakelijker uit, heeft een mooier aanzicht en zorgt ervoor dat je webcam niet vies komt te zijn door lijmresten. Tevens kun je ook je eigen webcam cover bedrukken. Kies voor een webcam cover met je eigen logo, een symbool of een kleine afbeelding. Door deze webcam cover vervolgens te bedrukken, beschik je een gepersonaliseerde, veilige webcam cover!

Vorig artikelVerschillende soorten noppenfolies die je kunt plaatsen op een zwembad
Volgend artikelWie is de mol en hoe kom je van hem af?
Hoi Eschwin hier, welkom op het blog wat in eerste instantie door mijn ouders is opgezet om mij van de bank te krijgen!! Op dit blog neem ik je mee in mijn wereld van trainen, mooie dingen en online rariteiten

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.