Handelen in cryptovaluta kan wat risico’s met zich meebrengen. Zo bestaat er het risico dat je geld inlegt wat je op dat moment eigenlijk niet kan missen. Daarnaast is het de kunst om te weten wanneer je moet stoppen. Voorkom problemen en verhoog je kansen op winst door deze tips aan te houden.

Leg nooit te veel geld in

Om jezelf ellende te besparen, is het verstandig om alleen geld te gebruiken dat je echt kan missen. Hierbij een voorbeeld. Je hebt een leuk extraatje gehad van 500 euro. Nu kan je besluiten het volledige bedrag in één keer te gebruiken om cryptovaluta in te gaan kopen. Maar je kan ook de helft opsparen en de andere helft beleggen. Zo verlaag je het risico om al het geld ineens te verliezen. Van het geld dat je gaat beleggen, zou je ook nog eens de helft direct kunnen inleggen en de andere helft kunnen bewaren voor later, voor wanneer een bepaalde koers erg laag staat. Zo voorkom je dat je op dat moment geld gebruikt dat je eigenlijk niet kan missen.

Spreid je kansen

Daarnaast is het handig om het geld te spreiden over meerdere valuta. Zo heb je ook minder kans dat je ineens alles kwijt bent. Omdat koersen per definitie fluctueren, staat de koers de ene keer heel hoog en de andere keer weer wat lager. Dit verschilt per valuta en per tijdstip. Daarom is het verstandig om minimaal drie cryptovaluta in te kopen, zodat je kan spelen met de inkoop en verkoop op verschillende momenten. Het kan voorkomen dat de koers op een bepaald moment lager staat dan wanneer je valuta hebt ingekocht. Laat het geld dan rustig staan en voorkom de drang om te gaan verkopen. De koers gaat bijna altijd weer een keer omhoog. Koers Ripple geeft dit goed aan, wanneer je kijkt naar de gehele lijn. Het ene moment staat het wat hoger dan het andere moment. Er komt vaak wel weer een stijgende lijn.

Gebruik je winst efficiënt

Wanneer je winst hebt gemaakt bij een bepaalde valuta, zoals Bitcoin, dan kan je twee dingen doen. Je investeert je winst opnieuw in cryptovaluta, of je zet het apart. Spaar altijd een percentage van de winst op en gebruik een klein percentage van de winst om weer opnieuw in te kopen. Weet ook wanneer je moet stoppen. Geef jezelf éénmalig (dus niet twee keer of zelfs vaker!) een limiet hoeveel geld je maximaal mag investeren. Zit je over de grens heen, stop dan per direct met inkopen en wacht eerst tot je winst maakt.

Vorig artikelwat is chartaal geld?
Volgend artikelBeter ontspannen: verschillende manieren waaronder thc olie
Hoi Eschwin hier, welkom op het blog wat in eerste instantie door mijn ouders is opgezet om mij van de bank te krijgen!! Op dit blog neem ik je mee in mijn wereld van trainen, mooie dingen en online rariteiten

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.