Ik heb onlangs een huurcontract getekend voor een mooie, nette huur woning in Amsterdam. Het zijn nieuwbouw-woningen en een groot deel ervan wordt verhuurd: lucky me, want ik kan helaas nog geen woning kopen. De woningen zijn tip top in orde, maar ik moet wel nog een aantal zaken regelen. Gordijnen, lampjes ophangen, muurtjes stuken en verven. Bovendien moet er nog een vloer worden gelegd. Daarbij stond ik voor een aantal keuzes. Niet alleen de kleur en het soort patroon, maar ook voor de keuze tussen laminaat of parket. Wat zijn de voordelen van laminaat? En wat zijn de voordelen van parket?

Laminaat

Laminaat is misschien wel de meest voorkomende vloer die wordt gelegd in huizen. Je kunt laminaat zo duur maken als je zelf wil en het kan soms echt enorm lijken op een echte houten vloer. Wist je dat het patroon van laminaat afkomstig is van een foto op hele hoge resolutie? Die is zo veel mogelijk nagebootst en daarom lijkt laminaat zo goed op hout. Één van de grootste voordelen van de laminaatvloer vind ik dat het eenvoudig schoon te houden is en het geen enorme onderhoudsbeurten vereist. Houten vloeren zullen een schuurbeurt moeten krijgen en in de olie worden gezet. Dit hoeft gelukkig niet bij laminaat. Een ander voordeel van laminaat voor mij is dat laminaat in principe in iedere ruimte kan worden gelegd. In mijn woning heb ik een open keuken, waardoor ik niet wil dat ik ineens voor dat stukje keuken een andere vloer moet leggen (zoals tegels). Laminaat kan ook extra waterbestendig worden gemaakt, waardoor ik de laminaatvloer gewoon kan laten doorlopen tot de keuken. Bovendien is het leggen van laminaat vaak erg eenvoudig, dus zou ik hier niemand voor hoeven in te huren!

Parket

Een parketvloer heeft als grootste voordeel dat het er gewoon prachtig uitziet. Het geeft een warme uitstraling aan het huis en met je blote voeten lopen over echt hout voelt toch een stuk lekkerder dan over laminaat. Er kleven alleen wel een aantal nadelen aan parket, waardoor ik sneller neig naar laminaat. Zo geldt dat er een hoger prijskaartje hangt aan parket. Deze mag volgens de verkoper het dan wel “hélemaal waard zijn, zolang je het goed onderhoudt”. En dat brengt mij tot het tweede nadeel: parket vereist veel onderhoud. Zo wordt aangeraden om om de zoveel tijd het parket op te schuren en weer in de lak te zetten. Ik vraag mij af hoe ik dit zou moeten doen met al mijn meubels die dan in de weg staan. Deze nadelen zijn voor mij genoeg reden om voor laminaat te kiezen!

Vorig artikelThe Raptor beveiligt je huis
Volgend artikelHet meest gestresste moment in je leven, lang leven scriptie.
Hoi Eschwin hier, welkom op het blog wat in eerste instantie door mijn ouders is opgezet om mij van de bank te krijgen!! Op dit blog neem ik je mee in mijn wereld van trainen, mooie dingen en online rariteiten

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.