Het studentenleven gaat niet allemaal over rozengeur en manenschijn, want soms is het ook gewoon kei hard werken. Tuurlijk er zitten gigantisch mooie voordelen aan het studentenleven. Elke avond kan je wel naar een feestje, je geniet volle teugen met je vrienden en je hebt meer vrijheid dan ooit. Je kan zoveel mogelijk nog zelf plannen en zit, buiten de studie en heel misschien je studenten bijbaantje, aan niets vast. Je hoeft je geen zorgen te maken over je hypotheek, je hoeft geen huilende kinderen rustig te krijgen en je hoeft eigenlijk met bijna niemand rekening te houden. Dat klinkt toch heerlijk. Ja, het is misschien nu wel erg mooi beschreven alsof je op een roze wolk zit. Maar je maakt het zo mooi als je zelf wilt natuurlijk.

Maar er is een periode, een periode, waarbij de stress je soms kan nekken en je alleen al gaat zweten als je het woord hoort. Ja, scriptie schrijven. De angst om hem niet te halen, niet af te krijgen of net een paar spel- of taalfouten te veel. Een periode waar je later met trots op terug kan kijken wanneer je het gehaald hebt.

Een beetje hulp

In deze periode is het totaal niet erg om hulp te vragen. Het is überhaupt sowieso niet erg om hulp te vragen. Het is juist goed wanneer je dit doet. Dus wanneer je twijfelt of jouw scriptie wel helemaal goed is, maar iedereen in jouw omgeving heeft er al naar gekeken, dan is er altijd nog een ander soort hulp. Nakijkservice scriptie, een service dat jouw scriptie nog een keer over kijkt en je feedback geeft. Zo kan je met een gerust hart nog de puntjes op de i zetten en krijg je feedback van iemand buiten af. Want vaak hebben de mensen in je omgeving een positief gevoel bij je werk. Maar soms heb je een heel kritisch oog nodig om jouw werk tot een succes te maken. 

Vraag die hulp

Dus schroom niet en vraag die hulp. Het is totaal niet erg om hulp te vragen wanneer dat nodig is. Het is totaal geen teken van zwakte maar juist dat je super sterk en slim bent. Want waarom jezelf later de schuld geven en spijt hebben dat je niemand van buitenaf hebt laten kijken. Je hebt er alleen maar baat bij dus waarom niet?

Vorig artikelLaminaat of parket?
Volgend artikelDe juiste laptop kiezen
Hoi Eschwin hier, welkom op het blog wat in eerste instantie door mijn ouders is opgezet om mij van de bank te krijgen!! Op dit blog neem ik je mee in mijn wereld van trainen, mooie dingen en online rariteiten

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.