Als je een computer wilt kopen, heb je je misschien afgevraagd: is een laptop geschikt voor mij? Afhankelijk van hoe je het gaat gebruiken, is het antwoord mogelijk ‘ja’. In dit artikel bekijken we enkele manieren waarop een laptop verschilt van een desktop, om je te helpen beslissen.

Draagbaarheid

Het grootste verschil is draagbaarheid. Laptops moeten klein en licht zijn, zodat je ze kunt oppikken en meenemen. Omdat alle basisonderdelen zijn ingebouwd, is het instellen van een laptop net zo eenvoudig als het openen ervan. Een tip op dit gebied is een Asus laptop, die zijn vaak erg licht en goed draagbaar.

Monitor

Het nadeel is dat de monitor meestal kleiner is dan een desktopmonitor, waardoor je minder schermruimte hebt. Een ander belangrijk verschil is dat laptops een batterij gebruiken.

Batterij

De batterij kan de laptop van stroom voorzien wanneer je onderweg bent en wordt opgeladen wanneer deze is aangesloten. Een bijkomend voordeel van het hebben van een batterij is dat als de stroom uitvalt, de batterij kan werken als een backup stroombron.

Touchpad

In plaats van een muis hebben laptops meestal een ingebouwd touchpad, ook wel een trackpad genoemd. Je kunt de aanwijzer op het scherm bedienen door met jouw vinger een tekenbeweging te gebruiken. Als je nog niet eerder een touchpad hebt gebruikt, verschilt de ervaring een klein beetje van het gebruik van een muis, en het kan even duren om eraan te wennen.

Computer onderdelen

Als je een desktopcomputer koopt, kan je vrijwel elke gewenste monitor, toetsenbord en muis mixen en matchen. Met een laptop heb je niet zoveel vrijheid, omdat alles ingebouwd is. Als je echter het beste van twee werelden wilt hebben, kan je de poorten van jouw laptop gebruiken om een ​​afzonderlijke monitor, toetsenbord en muis aan te sluiten, waardoor jouw laptop in feite een bureaublad wordt.

En natuurlijk kun je wanneer je maar wilt, eenvoudig alles loskoppelen en jouw laptop meenemen. Zoals je kunt zien, zijn er enkele belangrijke verschillen tussen laptops en desktops. Dus, afhankelijk van jouw voorkeuren, kun je beslissen welke het beste past bij jouw behoeften.

Vorig artikelHet meest gestresste moment in je leven, lang leven scriptie.
Volgend artikelBescherm je voeten tijdens werk
Hoi Eschwin hier, welkom op het blog wat in eerste instantie door mijn ouders is opgezet om mij van de bank te krijgen!! Op dit blog neem ik je mee in mijn wereld van trainen, mooie dingen en online rariteiten

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.