De foutmelding die je in het buitenland krijgt als je Ziggo Go wil kijken heeft menig Nederlander koud zweet bezorgd. In het buitenland, voornamelijk buiten de Europese Unie (EU) is Ziggo Go geblokkeerd. Om deze blokkade te omzeilen gebruik je een VPN. Dat werkt makkelijk en snel, iedereen kan het tegenwoordig. Zo kan je ook na een harde dag vakantie vieren of werken gewoon Ziggo Go in het buitenland kijken. Weten hoe het werkt? We leggen het stapsgewijs uit.

Waarom kan je Ziggo Go niet kijken in het buitenland?

Door uitzendrechten van bepaalde programma’s en zenders mogen Nederlandse Ziggo abonnees de app alleen binnen de EU gebruiken. Buiten de EU zijn geen uitzendrechten afgekocht en daar mag Ziggo Go dus niet uitzenden.

Samengevat: Zo kijk je Ziggo Go in het buitenland

  1. Kies een VPN die geschikt is voor Ziggo Go in het buitenland.
  2. Download de VPN app
  3. Verbind met de Nederlandse server
  4. Start Ziggo Go

Maar hoe ziet Ziggo Go dat ik in het buitenland wil kijken?

Als je de Ziggo Go app in het buitenland opent lijkt er nog niet veel aan de hand. Je kan gewoon inloggen en het overzicht van alle programma’s bekijken. Totdat je een video probeert te starten, dan krijg je een van deze beruchte foutmeldingen:

Onze excuses. Helaas, je kan dit alleen bekijken via een internetverbinding van Ziggo. Dit is volgens afspraak met de content aanbieder.

Helaas, de video kan op dit moment niet worden afgespeeld.

Helaas, deze zender heeft de video geblokkeerd via Ziggo Go om auteursrechtelijke redenen

Ziggo Go scant vanaf welk IP-adres je de video probeert te kijken. Europese IP-adressen worden doorgelaten. Elk ander IP-adres krijgt geen toegang en een foutmelding. Dat is waar een VPN in het spel komt. Met een VPN app kan je je IP-adres veranderen naar een IP-adres uit elk gewenst land.

Stappenplan Ziggo Go in het buitenland

Dus ben je op vakantie en wil je Ziggo Go in Turkije kijken? Dan heb je een VPN nodig. Neem een VPN die goed getest is met Ziggo Go, installeer de app, maak verbinding met de Nederlandse server. Gedaan? Dan kan je Ziggo Go gewoon openen en je favoriete programma kijken.

Kies de juiste VPN voor Ziggo Go

Omdat Ziggo constant probeert VPN’s te blokkeren zijn er nog maar een paar VPN’s die goed werken met Ziggo Go. Als je een VPN koopt die niet werkt met Ziggo Go ben je je geld kwijt. Nou ja, kwijt… Veel aanbieders claimen een proefperiode waarin je je geld terug krijgt als het niet werkt maar hier zitten vaak voorwaarden aan verbonden.

Tip: Deze handige website test dagelijks welke VPN’s geschikt zijn voor Ziggo Go: https://vpnservice.nl/unblock/ziggo-go-buitenland/. Als je daar een VPN uitkiest weet je 100% zeker dat deze gewoon werkt. Bespaart je een hoop ellende.

Download de VPN app

Als je de VPN gekocht hebt kan je de app downloaden. Dit doe je op het apparaat waarop je Ziggo Go gaat kijken. Dus als je Ziggo Go op je tablet wil kijken downloaden je zowel de VPN als Ziggo Go op je tablet. VPN apps kan je gewoon downloaden op de website van je VPN aanbieder. Sommige VPN’s zijn ook beschikbaar via Google Play of de App Store.

Verbinding maken

De laatste stap voordat je Ziggo Go kan starten is de verbinding met de VPN maken. Dat klinkt lastig maar is kinderspel met een VPN app. In de VPN app kies je het land waarmee je verbinding wil maken. In dit geval is dat Nederland omdat je een Nederlands IP-adres wil. Vaak moet je even wachten tot de verbinding gemaakt is. Als de verbinding er uiteindelijk is kan je Ziggo Go starten.

Als het niet werkt

Als je ondanks ons stappenplan alsnog een foutmelding krijgt, controleer dan de volgende zaken:

Staat locatievoorzieningen aan of uit?

Locatievoorzieningen moeten uitgeschakeld zijn.

Gebruik je mobiel internet? En ben je verplicht locatievoorzieningen te gebruiken? Gebruik dan een wifi verbinding. Ziggo Go in het buitenland met een VPN werkt alleen als je wifi gebruikt.

Heb je de juiste VPN en de juiste server gekozen?

Alleen VPN’s uit het overzicht worden dagelijks getest. Heb je een VPN uit het overzicht en werkt het alsnog niet? Controleer dan even of je verbinding hebt gemaakt met het juiste land. Dat is Nederland in dit geval. Heb je verbinding met de juiste VPN en met het juiste land en werkt het nog steeds niet? Probeer dan de andere Nederlandse servers van dezelfde VPN provider. Krijg je dan nog steeds een foutmelding? Neem dan contact op met je VPN provider.

Vorig artikelMaak jouw eigen magneetborden in een aantal stappen
Volgend artikelDé meest trendy smartphone accessoires van het moment
Hoi Eschwin hier, welkom op het blog wat in eerste instantie door mijn ouders is opgezet om mij van de bank te krijgen!! Op dit blog neem ik je mee in mijn wereld van trainen, mooie dingen en online rariteiten

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.