In veel winkels zijn magneetborden te vinden. Het is echter veel leuker om er zelf een te maken met verschillende onderdelen die je in zowel winkels als thuis kunt vinden. Hiermee kun je jouw magneetbord namelijk helemaal naar wens maken en daarnaast nog verschillende vormen aanhouden die je nergens anders kunt krijgen. Aan de hand van een aantal stappen heb je binnen no time een origineel bord waaraan jij jouw herinneringen kunt hangen.

De gewenste grootte van magneetborden voor jouw kamer

Magneetborden maken begint bij het bedenken hoe groot deze zou moeten zijn. Aan de hand van deze grootte moet je namelijk de MDF-plaat aanschaffen. Een dikkere plaat behoeft hierbij meer mogelijkheden, doordat deze ook niet zo snel kapot kan gaan en meer stevigheid biedt om alles aan op te hangen. Daarna is het van belang dat je de plaat ontvet. Dit kun je het beste doen met thinner, waardoor de grondverf beter hecht aan het oppervlak. Zo voorkom je dat er bepaalde reacties optreden of dat de verf niet goed droogt. Je moet namelijk meerdere lagen grondverf aanbrengen, waardoor je de plaat egaal maakt en klaarmaakt voor de magneetverf.
Magneetborden

Verschillende lagen verf voor jouw eigen stijl

Na het opschuren kan de magneetverf aangebracht worden. Je moet er hierbij voor zorgen dat de magneetverf goed doorgeroerd is, zodat de metaaldeeltjes gelijkmatig verdeeld zijn. Ook tussendoor is het van belang dat je een aantal keer goed doorroert, want deze deeltjes kunnen weer naar de bodem zakken. Ook deze verf moet met meerdere lagen aangebracht worden. De magneten moeten immers goed aan het oppervlak kleven. Geef jouw magneetborden ook nog een kleur naar keuze, zodat deze helemaal bij jouw stijl en inrichting passen.

Hang er alles op wat jij belangrijk vindt

Daarna hoef je er alleen nog maar voor te zorgen dat jouw magneetborden in gebruik gaan. Je kunt er hierbij voor kiezen om belangrijke notities op te hangen, zodat je er iedere keer aan herinnerd wordt. Ook kun je hier al jouw herinneringen op kwijt. Denk hierbij aan verschillende foto’s, brieven en ansichtkaarten. Je kunt ieder magneetbord een ander thema geven, waarmee je ook nog ordening aanbrengt. Het zorgt er namelijk voor dat je alles terug kunt vinden, maar ook met veel plezier kunt kijken naar jouw zelf ontworpen borden.

Vorig artikelTips bij het kiezen van een nieuwe laptop
Volgend artikelZiggo Go in het buitenland
Hoi Eschwin hier, welkom op het blog wat in eerste instantie door mijn ouders is opgezet om mij van de bank te krijgen!! Op dit blog neem ik je mee in mijn wereld van trainen, mooie dingen en online rariteiten

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.