Ik hou ervan om een aantal dagen in de natuur te wandelen en dan te overnachten op campings, liefste middenin het bos. Voor mijn overnachting heb ik altijd een slaapzak mee, een licht matje en een klein kussen. Daarnaast heb ik altijd lichte kleding en eten en drinken mee voor onderweg. Om comfortabel te wandelen en toch al mijn spullen mee te kunnen nemen maak ik altijd gebruik van een Osprey rugzak. Dit zijn toch echt de beste. Het materiaal waar ze van gemaakt zijn is perfect, nog nooit heb ik gehad dat ze scheurde of dat er naden los gingen of iets dergelijks. De banden zijn sterk, de sluitingen zitten altijd muurvast. Betrouwbaar materiaal, dat staat bij mij hoog in het vaandel als ik onderweg ben. En trouwens, er zit ook nog eens levenslange garantie op deze rugzakken, dus al zou er een keer iets zijn dan wordt dat keurig opgelost. Ze zijn waterafstotend, bij een buitje blijven de spullen in de rugzak nog erg lang droog. En ik laat mezelf nooit helemaal natregenen natuurlijk, dan ga ik wel even schuilen. Er zit trouwens ook nog een prima drinksysteem in de rugzak, met name op hete dagen maak ik hier vaak gebruik van. Werkt uitstekend!

Twee rugzakken

Onlangs heb ik een tweede rugzak erbij gekocht. Naast de ´backpack´ Osprey rugzak heb ik nu ook een ´dagrugzak´ gekocht. Deze is voor als ik maar één nachtje wegga en niet veel spullen mee hoef te nemen. Op die dagen ga ik vaak overnachten in een bed and breakfast waardoor ik alleen wat lichte kleding meeneem en wat eten en drinken. Met zo´n dagrugzak van Osprey is wandelen dan een feest. Je voelt hem bijna helemaal niet. Hij zweeft op je rug. En de hoeveelheid wat je erin kwijt viel mij enorm mee. Een paar weken geleden heb ik hem voor een weekendje weg met vrienden gebruikt. Dit was in de winterperiode. Met gemak kon ik er een aantal dikke truien en een spijkerbroek in kwijt. Dus hiervoor kon ik hem ook nog eens prima gebruiken.

Comfort en kwaliteit

Tijdens het wandelen vind ik comfort heel belangrijk. Materiaal moet geen rol spelen tijdens een reis. Dan wil ik namelijk genieten van de natuur, van het uitzicht en lekker tot mezelf komen. Een rugtas is een onderdeel van het materiaal wat zeer belangrijk is. Voor mij is daarom een Osprey rugzak van grote waarde. Omdat hij juist zo betrouwbaar is, zo comfortabel en licht van gewicht. Hij reist met me mee als een veertje. Toch, als ik ´s avonds bij de camping of de bed and breakfast aankom verbaas ik me iedere keer weer wat er allemaal inpast. Ik ben er blij mee. Beide rugzakken, prima aankopen!

Vorig artikelKamperen op hoge hakken en met een persoonlijke chef-kok
Volgend artikelTevreden en voldaan naar bed na een dag werken
Hoi Eschwin hier, welkom op het blog wat in eerste instantie door mijn ouders is opgezet om mij van de bank te krijgen!! Op dit blog neem ik je mee in mijn wereld van trainen, mooie dingen en online rariteiten

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.