Het is moeilijk om tijdens een grote verbouwing het overzicht te houden. Zelf heb ik hier altijd moeite mee. Er moet namelijk veel gedaan worden en geen enkele een klus lijkt op de ander. Om deze klussen te klaren is er ten eerste het juiste gereedschap nodig. Het kan nogal verwarrend zijn voor welke klus je welk gereedschap nodig hebt. Ook denk je het soms bij het juiste eind te hebben, maar is er een gereedschap wat veel beter bij de klus past. Hoe kies je dan toch wel de juiste tools? In deze blog geef ik je wat tips om voor de juiste klus de juiste tools te regelen. Daarnaast geef ik informatie over hoe je gereedschap uitkiest op basis van kwaliteit en duurzaamheid. Veel leesplezier!

Tip 1. Stel een bouwplan op met alle klussen

Om wat overzicht te krijgen tijdens bijvoorbeeld een weekend vol verbouwen is het slim om een bouwplan op te stellen. In zo’n bouwplan begin je met het maken van een tabel. In deze tabel zet je onder andere wat voor soort klus het is, hoe lang deze duurt, wanneer je hem wilt gaan doen en wat je nodig hebt om de klus te klaren. Ga je schilderen? Dan kun je dit opdelen, want een muur moet bijvoorbeeld twee keer gedaan worden. Dan begin je in jouw bouwplan aan het begin van de dag met schilderen. Dan kan je namelijk tijdens het drogen wat anders doen. Let op: zorg dat het niet iets is waar veel stof bij vrijkomt die hecht aan verf. Inventariseer ook welk gereedschap je nodig hebt. Door aan te geven wat je precies nodig hebt, kun je van tevoren al nadenken of je de juiste tools voor de klus in huis hebt. Een goede voorbereiding is immers het halve werk – dat geldt zeker bij klussen.

Tip 2. Maak de keuze tussen kopen of huren

Als je dan eenmaal alle benodigde tools hebt geïnventariseerd, dan moet je ze nog gaan regelen. Je moet met andere woorden bepalen of je de tools wilt huren of kopen. Huren kan bij de meeste bedrijven maar voor één dag of een dagdeel. Hierdoor moet je je strikt aan het bouwplan houden. Daarnaast profiteer je wel van een groot voordeel: je bent namelijk aanzienlijk minder geld kwijt. Gereedschap kopen kan voordeliger zijn als je iets vaak gaat gebruiken. Doorgaans gebruik je behoorlijk wat tools slechts een paar keer in zo’n klusweekend en daarna niet meer. Dan is aanschaffen geen voordelige optie en kun je beter de tools huren.

Tip 3. Elektrisch gereedschap kiezen voor snelheid

Ten slotte kun je het beste gaan voor professioneel elektrisch gereedschap van een betrouwbare partij. Zo ben je er namelijk van gegarandeerd dat de tools ook echt zullen werken zoals je wilt. Geen gedoe meer als je het juiste elektrisch gereedschap te kiest! Deze keuze is vooral belangrijk als je de juiste tools gaat kopen, maar ook met huren kan je voorkeur hebben voor hoogwaardig gereedschap. Daarnaast kan er ook elektrisch gereedschap zijn dat ‘gewone’ tools vervangt. Hierdoor kun je veel sneller werken. Denk hierbij aan tools zoals een elektrische verfspuit, elektrische schroevendraaier of een multitool!

Vorig artikelKunstgras laten leggen
Volgend artikelBegin je eigen dansschool
Hoi Eschwin hier, welkom op het blog wat in eerste instantie door mijn ouders is opgezet om mij van de bank te krijgen!! Op dit blog neem ik je mee in mijn wereld van trainen, mooie dingen en online rariteiten

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.