Ik ben altijd fervent tuinier geweest maar naarmate ik ouder werd, ging het maaien en snoeien me steeds minder goed af. Om het wel leuk te houden voor mezelf, bouwde ik het aantal werkzaamheden in de tuin af. De minst leuke dingen besteedde ik uit of liet ik gewoon vallen. Zo ben ik overgestapt op kunstgras, omdat ik grasmaaien zwaar vond en daar ook geen plezier uit haalde. Ik overwoog eerst een elektrische maaier aan te schaffen maar ben uiteindelijk toch voor kunstgras gegaan. Er zijn tegenwoordig heel mooie varianten en soorten kunstgras te koop, dus ik had ruime keuze. Bovendien kon ik er zelfs voor kiezen het kunstgras aan te laten leggen of het zelf te doen.

Soorten kunstgras

Kunstgras kopen is makkelijker dan je denkt. Je hebt al voor minder dan €20 per vierkante meter mooi kunstgras in huis. Daarna kun je zelf kiezen of je je kunstgras zelf plaatst of dat je dit laat doen. Kunstgras laten leggen is handig als je zelf geen zin hebt om aan de slag te gaan. Je hebt namelijk wel wat gereedschap voor zo’n klus nodig, zoals een trilstamper en een kruiwagen met schep. Als je niet handig bent, geen tijd hebt of geen gereedschap in huis hebt kun je het aanleggen van kunstgras beter overlaten aan een professional. Omdat ik geen zin had in extra werk heb ik alleen zelf het gras uit de tuin gehaald en heb ik de rest van het werk overgelaten aan de experts van kunstgrasnet.nl die het kunstgras kwamen leveren. Zij waren al binnen één dag klaar, inclusief alle grondwerkzaamheden. We konden nog dezelfde dag genieten van onze nieuwe grasmat. Inmiddels ligt het kunstgras er een jaar in en staat het er nog net zo mooi bij als de dag waarop het gelegd werd.

Kunstgras opborstelen

Voor het onderhoud van je kunstgrasmat heb je minder tijd nodig dan voor onderhoud aan normaal gras. Toch helpt het je kunstgras in goede conditie te houden door het gras op te borstelen. Dat doe je met een harde bezem of speciale kunstgrasbezem. Daarnaast is het handig om eens in de zoveel tijd bladeren en andere viezigheid van het kunstgras te halen. Mos en algen haal je op die manier ook van het gras af. Kunstgras blijft immers wel een product dat in de buitenlucht ligt. Ik vind het prima om mijn kunstgras op die manier te onderhouden. Het kost me veel minder tijd en energie dan mijn oude grasmat. Zo kan ik de leukste klussen in de tuin gewoon blijven doen, zonder problemen.
Vorig artikelHoe kun je het geluid van je tv verbeteren?
Volgend artikelVoor elke klus de juiste tools
Hoi Eschwin hier, welkom op het blog wat in eerste instantie door mijn ouders is opgezet om mij van de bank te krijgen!! Op dit blog neem ik je mee in mijn wereld van trainen, mooie dingen en online rariteiten

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.