Aan de achterkant van oude tv’s zit een grote zware bak waarin onder andere de elektronica steekt van de speakers. Tegenwoordig vind je alleen nog maar van die mooie dunne tv’s in de etalages van winkels en op internet. Makkelijk als je hem wilt ophangen en het neemt veel minder plaats in de woonkamer in. Helaas heeft het verdwijnen van die grote bak een groot nadeel want hierdoor is de plaats voor speakers verdwenen en kun je het geluid van je tv niet echt ideaal noemen. Heb je ook zo’n mooie smart tv gekocht, prachtig om te zien met mooie kleuren, maar is het geluid niet wat je ervan verwachtte? Gelukkig voor jou kun je op een heel eenvoudige manier het geluid van je tv verbeteren met een soundbar.

 

 

Wat is een soundbar?

Zoals ik al zei, een soundbar is een eenvoudige manier om het geluid van je tv te verbeteren. Het is een langwerpige kast waar speakers in gebouwd zijn. Je kunt deze soundbar aan de voorkant onder je tv plaatsen of aan de muur bevestigen en vaak is de soundbar afgestemd op het design van je tv waardoor het geheel er gestroomlijnd uitziet.

Een soundbar is vooral ontwikkeld om het geluid van je tv te verbeteren, maar wordt ook vaak gebruikt om naar muziek te luisteren en met een bluetooth soundbar is dat heel eenvoudig. Daarnaast bestaan er modellen met WIFI die ideaal zijn als je graag naar Spotify of radio via internet luistert.

 

Het verschil tussen een actieve of passieve soundbar

Een passieve soundbar is eigenlijk gewoon een luidspreker die je aansluit op je versterker of receiver. Het is als het ware een combinatie van een linker en rechter speaker in een omhulsel. Een passieve soundbar wordt vooral gebruikt door geluidstechnici en Dj’s.

Een actieve soundbar heeft echter een eigen geïntegreerde versterker waardoor je er een tv of andere bron op aan kunt sluiten zonder dat er nog een extra versterker aan te pas komt. Het werkt als een plug-in systeem. Bij deze actieve soundbar zit soms Bluetooth ingebouwd waardoor je muziek kunt streamen vanaf je smartphone of computer. Je kunt een actief systeem ook uitbreiden met een subwoofer, een soort luidspreker die in staat voor de lagen tonen en bas waardoor een spectaculaire film kijken een extra dimensie krijgt. De subwoofer kun je draadloos of door middel van een kabel koppelen aan je soundbar.

 

Wat is een soundbase

Weet je eindelijk wat een soundbar is, loop je aan tegen de term soundbase. De soundbase lijkt op een soundbar alleen is deze vaak minder breed, maar wel dieper. Dit maakt dat je je tv erop kunt zetten en dat deze genoeg plaats biedt voor drivers, elektronica voor versterkers en een subwoofer Daardoor is deze meer plaats besparend dan een soundbar met subwoofer. Door de iets grotere klankkast biedt een soundbase ook een iets betere geluidskwaliteit dan een soundbar.

Vorig artikelZorgen van later zijn zorgen voor nu
Volgend artikelKunstgras laten leggen
Hoi Eschwin hier, welkom op het blog wat in eerste instantie door mijn ouders is opgezet om mij van de bank te krijgen!! Op dit blog neem ik je mee in mijn wereld van trainen, mooie dingen en online rariteiten

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.