Het kiezen van een nieuwe laptop, het is allemaal zo makkelijk nog niet. Iedereen heeft een andere reden om een nieuwe laptop te kopen. De oude laptop is te oud of onderhand zelfs dood. Misschien ga je beginnen aan een nieuwe studie of je hebt bepaalde specificaties nodig voor je nieuwe baan. Het kiezen van een nieuwe laptop is soms erg lastig. Er zijn tegenwoordig zoveel verschillende merken die allemaal weer zo hun eigen voordeel hebben. Daarom hebben wij wat punten voor je op een rijtje gezet waar je op moet letten bij het kiezen van een nieuwe laptop.

Formaat

Allereerst is het goed om te weten welk formaat je wil. Tegenwoordig liggen de meeste formaten tussen de 13 en de 15 inch groot. De 17 inch zie je ook nog wel eens voorbijkomen, maar deze worden steeds minder aangeschaft. Op het moment dat je je laptop veel met je mee moet nemen, is een 13 of 15 inch het meest toegankelijk.  Als je je laptop alleen in huis gebruikt en je graag een groot scherm wil hebben zodat je alles goed kunt zien, is een 17 inch wel een goede optie.

Het is ook nooit verkeerd om na te denken waar je de laptop veel voor gaat gebruiken. Als dit voor studie is en je dus veel verslagen gaat typen, dan is het niet per se nodig om een groot beeldscherm te hebben. Als je en grafische ontwerper bent en thuis werkt, is een 17 inch wel weer erg praktisch.

TIP:

Als je een laptop aanschaft voor de studie, vraag naar specificaties. Elke studie heeft vaak een lijstje waar de laptop aan moet voldoen en waar de laptop veel voor wordt gebruikt. Vaak op grafische en marketingopleidingen raden ze zelfs een merk aan.

Geheugen

Ook het geheugen van de laptop valt niet te missen. Je weet vaak van tevoren wel een beetje waar je de laptop voor gaat gebruiken en ook daar moet je al rekening mee houden bij het aanschaffen van een laptop.

Prijzen vergelijken

Als je eenmaal een laptop in je hoofd hebt die je geschikt lijkt, is het tijd om aan de slag te gaan met prijzen vergelijken. Het zal je nog verbazen hoeveel variatie er in de prijzen te zien valt op het online platform. Het zou toch zonde zijn als je een laptop te duur koopt voor wat hij eigenlijk waard is. Ook kan je de aanbiedingen in de gaten houden. Denk aan afprijzingen, 1+1 acties, etc. Dit zie je vaak genoeg voorbij komen bij elektronica winkels en dit kan ook een hoop schelen zo nu en dan.

Vorig artikelVerras je zakenrelatie; bestel een fles champagne!
Volgend artikelMaak jouw eigen magneetborden in een aantal stappen
Hoi Eschwin hier, welkom op het blog wat in eerste instantie door mijn ouders is opgezet om mij van de bank te krijgen!! Op dit blog neem ik je mee in mijn wereld van trainen, mooie dingen en online rariteiten

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.