Hoe start jij je dag? Als je wekker is gegaan, sta je dan meteen fris en fruitig naast je bed? Of ben je meer iemand die zich nog eens het liefst een keer of drie omdraait, en die beste vrienden is met een snooze-knop op de wekker? Hoe je dag ook begint, voor iedereen geldt dat een goede start van de dag, hoe deze er ook uitziet, vaak betekent dat de dag ook een stuk plezieriger verloopt dan wanneer de ochtend maar moeizaam is.

Nou, dit belooft veel goeds!

Heb jij ze ook wel eens? Van die ochtenden waarop niets goed lijkt te gaan? Waarop je er tijdens het douchen achter komt dat er geen schone handdoeken meer zijn? Je de pot met chocopasta, of iets anders breekbaars, uit je handen laat vallen, zo op de harde keukenvloer? De muesli op blijkt te zijn, je al voor je de deur uit moet een vlek op je shirt hebt en de hond aan je lievelingsschoenen heeft zitten knabbelen?

Begint je dag op deze manier dan voel je het vaak al aankomen: deze dag komt niet meer goed. Niet dat je per se hoeft te geloven in ongeluksdagen, hoor. Maar we hebben allemaal wel eens gemerkt dat een dag die niet goed start zelden opeens verandert in een topdag. Dat is ook eigenlijk heel logisch. Wij mensen zijn nogal gehecht aan onze gewoontes. We starten onze dag vrijwel altijd min of meer op dezelfde manier. Loopt daarin iets mis, dan raken we uit ons ritme. En juist daardoor gaat er nog meer mis; we zijn simpelweg niet scherp, niet in ons normale doen. Zeker als je in de ochtend al tijd verliest loop je heel de dag ook nog eens ‘achter jezelf aan te rennen’, wat de kans op fouten en ongelukjes alleen maar vergroot.

Hoe moet het dan wel?

Alhoewel je vaak niet echt in de hand hebt hoe je ochtend verloopt, en er altijd iets mis kan gaan, valt het aan te bevelen de dag rustig en met voldoende tijd voor wat uitloop op te starten. Neem een beetje de tijd voor dingen, dan begin je een stuk minder opgejaagd aan de dag. Een kopje koffie hoort er voor veel mensen bij. Heb je voldoende tijd, en een goede machine in huis, kies dan voor koffie van verse koffiebonen. Alleen al de geur die bij het bereiden vrijkomt kan je blij maken. Iets minder tijd, of een andere machine, is ook geen probleem; met koffiecups zet je ook een prima kopje. Combineer het met een lekker en voedzaam ontbijt, waarmee je letterlijk en figuurlijk de basis legt voor de verdere dag. Zit het in de ochtend wel goed, dan is de kans groot dat ook de rest van de dag behoorlijk relaxed zal verlopen.

Vorig artikelTips voor een lange afstand relatie te overleven
Volgend artikel5 stappen om een testament voor te bereiden
Hoi Eschwin hier, welkom op het blog wat in eerste instantie door mijn ouders is opgezet om mij van de bank te krijgen!! Op dit blog neem ik je mee in mijn wereld van trainen, mooie dingen en online rariteiten

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.