Liefde op lange afstand is nooit gemakkelijk, maar tijdens de pandemie van het afgelopen jaar, waar reizen niet kon, was het pas echt zwaar. Wereldwijd werden vele geliefden noodgedwongen van elkaar gescheiden. Toch is dit geen reden om echte liefde op te geven. In dit artikel bespreken we tips om een lange afstand relatie te overleven.

Houd rekening met verschillende schema’s

Verschillende werk- of schoolschema's, slaapvoorkeuren en tijdzones kunnen allemaal grote schade aanrichten aan zelfs de meest goedbedoelende stellen als het gaat om het maken van tijd om met elkaar te communiceren. Vaak kan een paar zich door traagheid in een patroon nestelen, zelfs als blijkt dat dat patroon niet bijzonder goed werkt voor een of beide. Wanneer ben je op je best? Wanneer kun je privé, ongestoorde tijd besteden aan een gesprek? Wat vind je van spontaan videobellen? Geef je de voorkeur aan een vaste tijd, of moet deze per dag verschillen? Er is geen limiet aan de soorten communicatieregelingen die kunnen werken, zolang ze voor beide partijen fijn zijn. Bedenk hoe je een ritme kiest dat voor jou werkt, zodat er geen wrok en frustratie ontstaat nadat je in een patroon bent geraakt dat niet handig of ondersteunend aanvoelt.

Technologie en niet-technologie

Veel langeafstandskoppels zijn dankbaar voor FaceTime, videobellen, whatsapp en alle andere technologische ontwikkelingen die het zoveel gemakkelijker hebben gemaakt om in realtime contact te houden met hun geliefde. Maar laten we de kracht niet vergeten van iets fysieks dat je aan je partner herinnert. Als je een kledingstuk in de buurt houdt dat nog steeds naar je partner ruikt, een speciaal geschenk hebt die dient als een symbool van je toewijding, kan dit dienen als een directe herinnering aan hun aanwezigheid. En onderschat de vreugde niet om iets tastbaars van hen te ontvangen: een grappige ansichtkaart, een onverwacht cadeau of een levering van je favoriete snoep. Stuur daarom regelmatig een steunpakket. Een lang pakket versturen is tegenwoordig niet duur meer. Een pakket verzenden naar Duitsland is supergemakkelijk en zelfs een pakket naar Australië kan in een paar dagen aankomen.

Zet je leven niet stil

Er is geen twijfel over mogelijk: langeafstandsrelaties vereisen enige opoffering. Maar het is belangrijk om ervoor te zorgen dat je niet meer opoffert dan nodig is, wat na verloop van tijd wrok en spijt kan veroorzaken. Dit is vooral riskant wanneer het langeafstandsgedeelte van de relatie verondersteld wordt slechts een korte periode te duren, maar onverwachts langer moet worden verlengd, vanwege werkgelegenheidsproblemen of onverwachte financiële tegenslagen. In deze gevallen kan een partner hebben uitgesteld of zelfs vermeden om tijd te besteden aan het cultiveren van vriendschappen, interesses of hobby's in hun omgeving, omdat ze dachten dat het het niet waard was – en nu zijn ze een paar jaar verder en wensen ze dat ze in de tussentijd vollediger had geleefd. Het is één ding om naar uit te kijken om eindelijk op dezelfde plek te zijn als je partner; het is iets heel anders om tot die tijd echt betrokken zijn bij je leven uit te stellen. Zorg ervoor dat je je best doet om het meeste te halen uit het leven ook als je nog niet samen kunt zijn met je partner.

Vorig artikel3 tips voor het kiezen van de juiste raamdecoratie
Volgend artikelEen goede start van de dag, daar heb je lang plezier van
Hoi Eschwin hier, welkom op het blog wat in eerste instantie door mijn ouders is opgezet om mij van de bank te krijgen!! Op dit blog neem ik je mee in mijn wereld van trainen, mooie dingen en online rariteiten

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.