Als je opzoek gaat naar raamdecoratie komen veel verschillende mogelijkheden naar voren. Het ligt aan je eigen wensen wat de beste keuze zal zijn. Raamdecoratie geeft bij de juiste keuze sfeer in huis.. Om de beste keuze te kunnen kun je gebruik maken van deze 3 tips.

Bedenk hoeveel ligt je nog door wilt kunnen laten

Raamdecoratie wordt in eerste instantie vaak voor twee redenen gebruikt. Om meer privacy in huis te creëren en om licht buiten te houden. Het is dan belangrijk om te kijken van welk materiaal je gebruik gaat maken. Er zit veel verschil per materiaal in hoe doorlatend je raamdecoratie zal zijn. 

Verstandig is daarom om eerst te bepalen hoe lichtdoorlatend jouw toekomstige raamdecoratie moet zijn. Als het alleen voor de woonkamer is vinden veel mensen volledig zonsverduisterend niet nodig, terwijl dit voor je slaapkamer wel wenselijk is. 

Ook voor privacy zijn er verschillende dingen die beter werken als anderen. Sommige vormen van raamdecoratie brengen maar weinig privacy terwijl andere soorten raamdecoratie varianten ervoor zorgen dat er helemaal niks meer gezien kan worden.

Kijk wat jij het mooist vindt

Raamdecoratie is zoals eerder benoemd bepalent voor de sfeer in huis. Zorg daarom dat deze goed aansluit bij de sfeer die jij graag wilt. Als je wat meer van strak houdt, zijn gordijnen meestal niet de beste keuze. Dan zie je dat er vaker gekozen wordt voor plisségordijnen of jaloezieën. 

Als je iets wilt wat mooi is en ook goede privacy biedt, dan zijn shutters echt iets voor jou. Deze kun je op een bepaalde manier instellen waardoor er niet naar binnen gekeken kan worden, maar er nog wel licht naar binnen komt. Shutters passen vaak ook bij veel verschillende stijlen.

Vergeet ook zeker niet na te denken of het praktisch is

Raamdecoratie komt er dus in veel verschillende vormen, maar sommige varianten zijn praktischer dan anderen. Als je een raam hebt met een gekke afmeting, kan het zijn dat er niet gemakkelijk een gepaste vorm van raamdecoratie gevonden wordt. Dan zul je al snel over moeten gaan op raamdecoratie op maat. Zo heb je bijvoorbeeld rolgordijnen op maat, deze kun je dan precies passend maken naar je eigen raam. Ook bij rolgordijnen is er verschil in materiaal en daarmee ook de doorlatendheid. Hier kun je dan dus ook je eigen keuze in maken.

Als je opzoek bent naar raamdecoratie voor in de badkamer is het belangrijk dat deze tegen water kan. Het makkelijkst kunnen dan raamstickers zijn, deze zorgen voor privacy en laten nog wel licht door. 

 

Vorig artikelHoe vind je veilige werkkleding?
Volgend artikelTips voor een lange afstand relatie te overleven
Hoi Eschwin hier, welkom op het blog wat in eerste instantie door mijn ouders is opgezet om mij van de bank te krijgen!! Op dit blog neem ik je mee in mijn wereld van trainen, mooie dingen en online rariteiten

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.