Er is tegenwoordig veel keuze als het gaat om een Android telefoon. Maar niemand betwist dat Samsung nog steeds de meest kwalitatieve speler op de markt. De juiste Samsung kiezen echter is daarmee nog een hele klus. De verschillen zijn immers een stuk kleiner binnen een merk dan tussen merken. Waar moet je op letten als je samsung telefoons vergelijken gaat?

Jaar

Het jaar waarin de telefoon is uitgebracht maakt het grootste verschil. Hier maak je dan ook je eerste keuze. Oudere modellen zijn linear minder goed maar exponentieel goedkoper. Als de nieuwigheid van het nieuwste model af is daalt de prijs natuurlijk vaak. De prijs keldert verder als het nieuwe model op de markt komt. Maar het oudste model is niet per se het beste. Op een gegeven moment krijgen oudere modellen geen updates meer, of zijn de updates niet goed afgesteld voor het type. Ook nieuwere versies van Android beperken de levensduur. Deze worden steeds zwaarder. Hoewel dat het kleinste gedeelte van de beperking is zet het wel de markt toon. Veel apps sluiten constant hierop aan en maken steeds zwaardere apps wanneer een nieuwe Android en betere telefoons het toestaan. Samsung ondersteunt producten drie jaar lang, waarna de beveiligingsupdates stoppen. Een model kiezen wat één of twee jaar oud is geeft je dus relatief veel rendement op je aankoop.

Geheugen

Qua performance zijn veel type telefoons vergelijkbaar binnen hun jaar. Nadat je dus je bouwjaar gekozen hebt, is de grootste keuze geheugen. Dit wil namelijk nog wel wezenlijk verschillen tussen de modellen. Voor de nieuwste modellen is voor simpelweg het kleinste geheugen goed genoeg. Speel je echter veel spelletjes op je telefoon, zit je in veel groepsgesprekken of maak je veel foto’s en filmpjes? Dan kan meer geheugen je veel opruimen in de toekomst besparen. Als vuistregel is elk jaar de helft van het kleinste geheugen gebruikt voor het besturingssysteem en verplichte apps. Voor oudere modellen is een groter geheugen geen luxe maar noodzaak. Zolang Android en apps progressief meer geheugen innemen is je effectieve geheugen steeds kleiner en kleiner.

Megapixels

Wie zich hierboven aangesproken voelde toen ik het had over veel kiekjes nemen vindt dit vast erg interessant. Hoewel bijna alle telefoons geschikt zijn voor prima kwaliteit foto’s, is het vooral de filmpjes waar je er het meeste uitkrijgt. Als je natuurlijk echt mooie foto’s wilt maken kan de hoeveelheid megapixels niet groot genoeg zijn. Maar als je vooral vakantiekiekjes en selfies maakt, zeg ik zelf dat 10 megapixel meer dan genoeg is. Ik heb voorbij dat punt zelf nooit de verbetering gezien bij foto’s die ik overdag nam. 

Vorig artikelGerechtsdeurwaarder nodig?
Volgend artikelBijen-wattes?
Hoi Eschwin hier, welkom op het blog wat in eerste instantie door mijn ouders is opgezet om mij van de bank te krijgen!! Op dit blog neem ik je mee in mijn wereld van trainen, mooie dingen en online rariteiten

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.