Eerste keer Bali

Toen ik rond mijn 22ste drie weken naar Bali op vakantie ging had ik nooit kunnen weten dat ik zo verliefd zou worden op het eiland. De beste vakantie van mijn leven leidde ertoe dat ik het jaar erop terugkwam voor nog een vakantie. Twee maanden maar liefst, en ik nam een aantal vrienden mee. Omdat een dergelijke lange reis toch ook best veel kost besloot ik een deel van de reis te bekostigen door wat werk te doen in Bali. Ik benaderde een hostel en vroeg of ik in ruil voor het helpen met het verwelkomen van gasten en de administratie gratis kon verblijven. Dit kon en op deze manier bespaarde ik gigantisch veel geld.

In de jaren erna heb ik vaak in Bali gewerkt en daarom wil ik in dit artikel dieper ingaan op de mogelijkheden om in Bali te werken. Een van de naar mijn mening leukste opties is werken als surfleraar. Dit is natuurlijk alleen mogelijk als je een relatief ervaren surfer bent maar iedereen die langere periodes in Bali doorbrengt zal uiteindelijk een ervaren surfer worden. Veel toeristen willen graag een keer een les proberen en je kunt dus makkelijk wat bijverdienen. Een ding is zeker met alle zon in Bali zal het ja aan vitamine D niet tekortkomen.

Surflessen geven

Houd er desondanks wel rekening mee dat voor veel lokalen het geven van surflessen een belangrijke bron van inkomsten is. Wanneer je als westerling zomaar surflessen gaat geven in Bali kunnen ze boos worden aangezien je inkomsten van ze steelt. Daarom kun je er beter voor zorgen dit alleen te doen als je al langere tijd in Bali hebt doorgebracht en op goede voet staat met de lokale bevolking.

Een andere optie zoals ik al aangaf is werken in de hostels waar je verblijft. Dit is over het algemeen alleen mogelijk wanneer je langere tijd op dezelfde plek blijft. Persoonlijk vind ik dit ook de fijnste manier om te reizen. Er zijn veel backpackers die ervoor kiezen om snel door te reizen en verschillende plekken snel achter elkaar te zien maar ik ben altijd van mening geweest dat je op deze manier meer bezig bent met inpakken en uitpakken dan van de reis te genieten. Toen ik zelf naar Bali reisde verbleef ik altijd meerdere weken op dezelfde plek. Ik had een thuisbasis als het ware en deed dan nog vaak vanuit die thuisbasis andere plekken. Op deze manier is het ook makkelijker tijdelijk werk te vinden.

Vorig artikelBescherm je voeten tijdens werk
Volgend artikelJouw favoriete lingerie online kopen
Hoi Eschwin hier, welkom op het blog wat in eerste instantie door mijn ouders is opgezet om mij van de bank te krijgen!! Op dit blog neem ik je mee in mijn wereld van trainen, mooie dingen en online rariteiten

1 REACTIE

  1. Super leuk zulk werk in Bali, ik houdt zelf enorm van indonesie en ga er minstens 1 x per 2 jaar heen. Zelf check ik van te voren wel vaker de Deen folder of er handige dingen in de aanbieding zijn om mee te nemen ! Superrrr chill misschien een leuke tip?

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.