Of je nou in de stad woont, op het platteland of in de nieuwbouw, vrijwel iedereen kan te maken krijgen met een kleine badkamer. Dit is natuurlijk geen grote ramp, maar om toch zoveel uit die kleine ruimte te halen gaan we het vandaag hebben over tips voor het goed benutten van jouw badkamer. 

Lichte kleuren 

Geen enkele ruimte oogt groter door het gebruik van donkere kleuren. Kies daarom altijd voor het gebruik van lichte kleuren. Dit hoeft natuurlijk niet te betekenen dat alles spierwit gemaakt hoeft te worden, maar ga wel voor lichtere tinten. Lichte kleuren weerkaatsen daglicht namelijk beter, waardoor de ruimte optisch groter zal ogen. Daarnaast is het gebruik van grote tegels een goede tip. Kleine tegels zorgen vaak voor een druk effect, daar tegenover zorgen grote tegels met relatief weinig voegen voor een rustige uitstraling. 

Douche en bad gecombineerd 

Iedereen droomt natuurlijk van een relaxt avondje in een heerlijk schuimende badkuip, maar vaak gaat dit in een kleine ruimte niet gepaard met een, toch wel een wat praktischere, douche. Kies daarom voor een badkuip en douche combinatie gepaard met een glazen badwand. Zo doorbreek je de ruimte niet met een stenen muur en behoud de badkamer zijn ruimtelijke effect. Wil je toch liever wat meer privacy tijdens het douchen? Kies dan voor een glazen wand met matte effecten erin verwerkt. 

Zwevende meubels en grote spiegels

Een badkamer is niet compleet zonder kastjes en een wastafel. Om een ruimtelijk effect te creëren in een kleine badkamer is het gebruik van zwevende meubels een goede tip. Omdat je onder de meubels door kunt kijken behoud je een optisch groter effect. Ook zorgen spiegels door de weerkaatsing voor ditzelfde effect. Hangende planken in plaats van kastjes zijn ook een goed idee. Kasten ogen vaak wat massiever, terwijl planken het ruimtelijke zicht behouden. Let er hierbij wel op dat er niet teveel op de planken staat, want zo raak je dit effect natuurlijk weer kwijt en oogt de badkamer snel rommelig en overvol. 

Verlichting

Naast daglicht, wat tevens niet iedere badkamer tot zijn beschikking heeft, is kunstverlichting ook belangrijk voor het ruimtelijke gevoel. Maak bijvoorbeeld gebruik van lichtstrips onder zwevende meubels. Daarnaast is er de keuze uit sfeerverlichting, de toch wat functionelere heldere verlichting of een dimmer die je zelf naar wens kunt instellen. Zorg er in ieder geval voor dat ieder hoekje van de badkamer belicht is. Zo creëer je geen donkere hoeken en een kleinere ruimte. 

Vorig artikelBejaarden in het verkeer – wie moet er op de rem drukken?
Volgend artikelHoe verdienen bloggers geld?
Hoi Eschwin hier, welkom op het blog wat in eerste instantie door mijn ouders is opgezet om mij van de bank te krijgen!! Op dit blog neem ik je mee in mijn wereld van trainen, mooie dingen en online rariteiten

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.