Om goed en hard te kunnen werken moet er een goede balans zijn tussen werk en prive. Dat weet iedereen. Het is per persoon verschillend hoe je het liefst je vrije tijd wil doorbrengen. Voor sommige mensen is dat gezellig thuis zijn en een boek lezen. Anderen hebben het echt nodig het land te verlaten en op vakantie te gaan. Tot de laatste groep kan ik mezelf het beste rekenen. Als ik in mijn vrije tijd (en dan bedoel ik niet door de weeks) thuis in Nederland blijf, merk ik dat ik lang niet zo veel kan opladen als wanneer ik op vakantie ga. Daarom probeer ik zoveel mogelijk te reizen met zo weinig mogelijk moeite.

waar naartoe

Dat is dan bij mij altijd de grote vraag. Gelukkig ben ik in de positie dat ik een vakantie in het buitenland kan betalen. Het hangt er vooral vanaf hoe lang het reizen is en of ik dat er dan voor over heb. Zo heb ik al een aantal verre reizen mogen maken naar bijvoorbeeld Canada, Zuid-Afrika en Costa Rica.

Costa Rica

Costa Rica was de eerste verre reis die ik heb gemaakt. Dat was in de tijd dat je nog geen internet had op je telefoon en er op veel plekken geen bereik had. Als je een bericht naar je vrienden of familie wilde sturen, kon je het beste op zoek gaan naar een internet cafe en daar een kort bericht verzenden via e-mail. Het grappige is overigens dat de letters op die toetsenborden op hele andere plekken stonden zodat je niet echt snel een bericht kon sturen.

Terugkeer

Hoewel (of misschien wel omdat) het de meest avontuurlijke reis was, zou ik graag nog een keer terug gaan om een rondreis door Costa Rica te maken. Tijdens mijn eerste reis heb ik al veel mogen zien. Denk bijvoorbeeld aan die groen kikker met rode ogen, kaaimannen, apen en toekans. Dat was echt prachtig en ik ben nog nooit in een land geweest met zoveel verschillende dieren. Verder ben ik ook bij de vulkaan El Arenal geweest. Maar omdat ik op een plek zat in het land, was de afstand die ik kon afleggen niet al te groot. Als ik nog een keer zou gaan, zou ik een rondreis nemen die je met de auto kan afleggen zodat je op veel meer verschillende plekken kan komen.

Heb jij ook een plek die je graag nog eens zou willen bezoeken?

Vorig artikelHeb jij al een letsel advocaat?
Volgend artikelEen goede vacaturetekst
Hoi Eschwin hier, welkom op het blog wat in eerste instantie door mijn ouders is opgezet om mij van de bank te krijgen!! Op dit blog neem ik je mee in mijn wereld van trainen, mooie dingen en online rariteiten

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.