Ik houd van werken, maar ik heb geen zin in overbodig werk dat nergens toe leidt. En  laten we eerlijk zijn, sommige dingen zijn echt tijdsverspilling. Ik werk veel in huizen om die op te knappen en dan weer te verkopen. Ik ben dol op verbouwen en ik ben blij dat ik van mijn hobby mijn werk heb kunnen maken. Maar aan elke baan zitten negatieve kanten. Tot voor kort vond ik het opruimen van het afval van zo’n verbouwing een echte nachtmerrie. Ik huurde een bak en reed daar dan mee naar de vuilstort. Helaas lagen sommige huizen daar ver vandaan en als het helemaal tegenzat, stond ik ook nog in de file. Ja, het is voor het werk, maar het is echt tijdsverspilling. Ik bleef me toch vasthouden aan mijn bak achter de auto omdat een afvalcontainer huren me zo’n gedoe leek. Om het over de kosten nog maar niet te hebben. Maar ik had het echt mis. Een afvalcontainer huren is heel makkelijk. En het scheelt zoveel tijd!

Afvalcontainer huren: hier let je op

Ga je een afvalcontainer huren dan moet je van te voren wel bedenken waarvoor je hem precies nodig hebt. Net als in jouw kleine vuilnisbakjes, wordt grof afval ook gescheiden. Je kunt voor elk type afval een afvalcontainer huren. Grofweg zijn er de volgende soorten afval waarvoor je een aparte afvalcontainer huurt. Als eerste is er bouw- en sloopafval. Dit komt meestal los bij een verbouwing. Huisraad en grofvuil is afval dat bijvoorbeeld bij het leeghalen van een pand afgevoerd moet worden. Schoon puin zoals tegels en beton wordt ook apart afgevoerd. Diverse soorten tuinafval vraagt ook om aparte containers. Denk dan aan hout, tuinhout, plantsoenafval, aarde en graszoden. Dus overleg bij het huren van een afvalcontainer goed met de verhuurder.

En waar zet je hem neer?

Op de meeste parkeerplaatsen mag je deze container drie maanden neerzetten. Mits het verkeer er geen last van heeft, natuurlijk. Heb je eigen parkeerplaatsen rond je bedrijf dan kan de container ook daar staan. Let wel even op. Heb je een parkeervergunning nodig in jouw omgeving, dan heb je die ook nodig voor de container. Dus je ziet; de regels zijn vrij eenvoudig en met de kosten valt het me ook erg mee. Tenslotte was ik ook geld kwijt aan een bak huren en aan benzine. Ik ben inmiddels helemaal om en huur voor mijn werk een container. Jij ook?

Vorig artikelOok op werk af en toe aan jezelf denken
Volgend artikelZelfexpressie door cosmetica werkt echt!
Hoi Eschwin hier, welkom op het blog wat in eerste instantie door mijn ouders is opgezet om mij van de bank te krijgen!! Op dit blog neem ik je mee in mijn wereld van trainen, mooie dingen en online rariteiten

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.