Wanneer we bezig zijn, dan is het makkelijk om jezelf te vergeten. Je bent zo gefocust op de deadlines, orders te verwerken en alles in goede banen te leiden. Hierdoor is het erg verleidelijk om jezelf helemaal weg te cijferen. Dat is natuurlijk tot een bepaalde hoogte begrijpelijk. Soms moet je even beuken en jezelf op een laag vuurtje zetten. Maar het is niet de bedoeling dat dit de standaard wordt. Daar word je namelijk op de lange termijn echt niet vrolijk van. Om te voorkomen dat jij straks met een burn-out thuis zit, geef ik je vandaag een paar tips. Hiermee kun je gemakkelijk ook op het werk af en toe even aan jezelf denken. Voor jezelf zorgen – daar is namelijk echt niets mis mee.

#1 Accepteer hulp in iedere vorm

Als je druk bezig bent om deadlines te halen of toch die ene opdracht af te maken, dan zeg je hoogstwaarschijnlijk regelmatig “nee” tegen hulp. De achterliggende gedacht is vaak: ik kan het zelf toch sneller en beter. Desondanks wil ik je vandaag overtuigen dat het beter is om alle vormen van hulp te accepteren. Soms kan die hulp je al een beetje ontlasten. Stel, je werkt in de logistieke sector. Dan gebruik je waarschijnlijk rolcontainers om allerlei goederen in en uit te laden. Maar rolcontainers zijn natuurlijk niet de enige hulpmiddelen die je kunt inschakelen. Moet je regelmatig wat tillen? Investeer dan bijvoorbeeld in stevige steekwagens van Logistiek Online. Dat maakt jouw werk een stuk dragelijker én het is beter voor jouw gezondheid. Dat bedoel ik dus met hulp in iedere vorm accepteren. Het kan namelijk zo zijn dat een software tool, een fysieke tool of wat extra handjes jou al een beetje kunnen ontzien.

#2 Plan van tijd tot tijd een adempauze in

Een andere manier waarop je een klein beetje aan jezelf kunt denken, is door een “adempauze” in te plannen. Wanneer we het druk hebben, dan blijven we vaak in een bepaalde versnelling hangen. Alles staat op tantje haast en het is heel lastig om dit terug te draaien. Daarom raad ik je aan om na een drukke periode jezelf even wat ruimte te geven om weer op adem te komen. Dit hoeft niet per se een dag vrij te zijn of iets in die trant. Een adempauze kan ook simpelweg een rustige dag op werk zijn, een langere koffiepauze of even buiten werk gaan lunchen. Het klinkt misschien wat zweverig, maar je zult merken dat het echt helpt!

Vorig artikelRemarketing adwords: val op bij jouw klant
Volgend artikelAfvalcontainer huren: dat scheelt werk!
Hoi Eschwin hier, welkom op het blog wat in eerste instantie door mijn ouders is opgezet om mij van de bank te krijgen!! Op dit blog neem ik je mee in mijn wereld van trainen, mooie dingen en online rariteiten

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.