De keuze aan webwinkels wordt alsmaar groter en groter. Jouw klant koopt niet alleen bij jou, maar struint tegelijkertijd andere webwinkels af om zo het product te vinden dat precies bij hem past. Die vele keuzes hebben voordelen voor de klant, maar voor jou als ondernemer is de kans groot dat je jouw klant kwijtraakt. Je bent als eigenaar van een webwinkel natuurlijk niet alleen opzoek naar nieuwe klanten, je wilt degenen die al eens bij je zijn geweest zo lang mogelijk vasthouden. Maar hoe doe je dat? Nou, heel simpel: met remarketing adwords.

Remarketing adwords: geef je klant wat hij zoekt

Remarketing adwords gebruik je voor klanten die al eens in jouw webwinkel zijn geweest. Klanten die iets hebben bekeken op jouw site of zelfs iets hebben gekocht. Van deze klanten weet je dus waar hun interesses liggen. Door op het juiste moment via remarketing adwords te adverteren wordt jouw klant weer herinnert aan deze interesse of aankoop. Via cookies kun je het internet gedrag van je klant volgen. Zo kun je bijvoorbeeld van je eigen website zien wat iemand daar precies gedaan heeft. Heeft hij de beschrijving van een product gelezen? Heeft hij het product in zijn winkelmandje geplaatst en er misschien ook weer uitgehaald? Zo weet je in welke fase van beslissen iemand is. En je kunt vervolgens door middel van remarketing adwords hele gerichte advertenties naar deze klant sturen gericht op dat ene product. Je kent het zelf vast ook wel: als je ergens een wintersportvakantie hebt bekeken of geboekt dan duiken opeens op sommige andere sites ook allemaal wintervakanties op van de aanbieder waar je die hebt bekeken.

Zo werkt het

Er is een groot verschil tussen gewoon adverteren en remarketing adwords. Deze laatste methode is echt zee gericht op de specifieke wensen van de klant. Immers, jij weet wat hij wil en daar ga je je op richten. Dat werkt zo: stel jouw klant bekijkt in jouw webwinkel een warme winterjas. De gemiddelde klant bezoekt 2 tot 4 webwinkels voor hij daadwerkelijk het product koopt. Het overgrote deel van de shoppers vergelijkt producten. Ze kijken dus bij jou en gaan vervolgens naar een andere site. Jouw bezoeker, opzoek naar die winterjas, heeft wat sites bezocht en slaapt er een nachtje over. Als hij de volgende dag weer opzoek gaat, wordt jouw advertentie, over de winterjas die hij heeft bekeken, als eerste getoond. Dit zal de klant zeer aanmoedigen alsnog tot koop over te gaan. Remarketing adwords kan je dus veel opleveren. Verdiep je dus eens in deze marketing strategie en kijk hoe het jouw onderneming kan helpen.

Vorig artikelAlles voor de gezondheid van je kat
Volgend artikelOok op werk af en toe aan jezelf denken
Hoi Eschwin hier, welkom op het blog wat in eerste instantie door mijn ouders is opgezet om mij van de bank te krijgen!! Op dit blog neem ik je mee in mijn wereld van trainen, mooie dingen en online rariteiten

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.