Wanneer je een huisdier in huis neemt, wordt dat onderdeel van je gezin. Of dat nu een schildpad, vogel, hond of een stel katten is. Al hebben die laatste twee vaak een actievere rol in het gezin doordat ze vaak aanhankelijker zijn en hun verzorging een deel van de gewone dag inneemt. De één ziet zijn huisdier als volwaardig gezinslid en bij de ander is het een aanvulling op het gezinsleven en het leven van het dier. Natuurlijk wil je alleen maar het beste voor jouw dier. Maar wat heb je nu precies nodig? In deze blog vertel ik je wat je allemaal nodig hebt voor de verzorging van katten.

Dagelijkse benodigdheden

Zoals ik al zei hebben de meeste dieren dagelijkse verzorging nodig. Een kat is daar niet anders in. Als je een tevreden spinnende viervoeter op de bank wilt hebben, is de juiste dagelijkse verzorging een ‘must’. Een belangrijk onderdeel hiervan is het voer. Katten drinken vrij weinig en het meeste droogvoer is zeer zout. Dit zorgt ervoor dat veel katten op latere leeftijd nierproblemen krijgen. Ik raad het dan ook aan om droogvoer én nat voer aan de kat te geven. Droogvoer ’s ochtends en nat voer ’s avonds, bijvoorbeeld. Daarnaast heb je een kattenbak nodig. Katten zijn schone dieren en zullen snel leren hun behoefte op deze plek te doen. Zorg wel dat je deze plek iedere dag verschoont, anders loop je de kans dat deze schone pluizenballen toch een ander plekje gaan zoeken. Als laatste heb je uiteraard een mandje nodig of andere plek voor de eeuwige dutjes van je kat. Al moet ik zeggen dat de doos waar het mandje in kwam vaak al genoeg is.

Medische checks

Medische checks zijn geen dagelijkse bezigheid. Of althans, dat zou niet moeten. Maar ze zijn net zo belangrijk voor de gezondheid en gesteldheid van je kat. Zo zal je je kat moeten ontwormen wanneer deze een kitten is of als dat nog niet in het asiel gebeurd is. Ik raad aan om met een nieuwe kat even langs de dierenarts te gaan. Deze kan jou dan zo vertellen welke kuren hij of zij nodig heeft en welke inentingen. Dan weet je zeker dat je niks overslaat of te veel doet.

En natuurlijk moet je je kat regelmatig controleren op teken en vlooien, zeker wanneer het weer warmer wordt. Je kan druppels tegen vlooien en teken gewoon bij de dierenwinkel halen. Daarvoor hoef je niet naar de dierenarts.

Vorig artikelWat geef je aan jouw neefjes en nichtjes?
Volgend artikelRemarketing adwords: val op bij jouw klant
Hoi Eschwin hier, welkom op het blog wat in eerste instantie door mijn ouders is opgezet om mij van de bank te krijgen!! Op dit blog neem ik je mee in mijn wereld van trainen, mooie dingen en online rariteiten

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.