Een vriendin van mij was onderweg naar werk, toen iemand door rood reed en een kettingbotsing veroorzaakte. Hierbij zat zij in het midden, en kreeg ze twee klappen te verwerken. Hoewel de auto niet véél te hard reed, kreeg ze toch door het onverwachte een klap in haar nek te verwerken. Hoewel op het eerste gezicht er niet veel aan de hand leek, ontwikkelde ze na een aantal maanden hoofdpijnen, vermoeide ogen en een verkrampte nek. Op aandringen van haar ouders schakelde zij hierop een letsel advocaat in, die haar verder hielp met haar juridische documenten. Zij was bang dat omdat er al een aantal maanden verstreken waren, ze niet meer iemand aansprakelijk kon stellen voor haar lichamelijke schade. Gelukkig werkt het niet zo; sommige lichamelijke klachten kunnen namelijk zich ontwikkelen met de tijd en zijn dus niet op het eerste gezicht zichtbaar.
De vriendin van mij is verlegen en doet geen vlieg kwaad, maar toen zij dagelijks onder de hoofdpijnen begon te lijden en zelfs zich af moest melden van werk, was het genoeg. Het was tijd om iemand in te schakelen die hier verstand van had. Er was haar letsel aangedaan!

In het verkeer zit ongeluk in een klein hoekje, en niet alleen voor automobilisten. Ook mensen op de fiets, scooter, brommer, rollator en voetgangers moeten goed opletten, zeker in een drukke stad. Er wordt constant verbouwd en gebouwd aan de weg waardoor het soms niet helemaal duidelijk is wie waar voorrang heeft. Stopborden worden over het hoofd gezien, je hebt de blinde hoek, onvoorzichtige kinderen, onoplettende toeristen, en eigenwijze Amsterdammers die overal doorheen fietsen. Iedereen voelt zich onkwetsbaar, maar niets is minder waar. Als een voetganger of fietser wordt geraakt door een auto, kun je er geld op zetten dan de voetganger of fietser zwaarder verwond is dan de automobilist!
Iedereen kent wel iemand die een keer een ongeval, veroorzaakt door een ander, heeft meegemaakt. Dit hoeft niet per se in het verkeer gebeurd te zijn, een ongeluk zit immers in een klein hoekje. Dit kan een kapotte ladder zijn waar een glazenwasser vanaf is gevallen, iets dat op iemand is gevallen omdat het niet goed was vastgemaakt, opgeruimd, of weggelegd, of een ander soort ongeluk. Als het letsel heeft veroorzaakt, is het goed een letsel advocaat te raadplegen. Kosten voor lichamelijke of medische klachten kunnen namelijk erg oplopen, en veel mensen zijn niet verzekerd. Dit kan honderden euro’s kosten, door een ongeluk dat veroorzaakt was (per ongeluk al dan niet expres) door een ander!

Wees verstandig en lees je in.

Vorig artikelDe voordelen aan een live chat service
Volgend artikelBalans is alles!
Hoi Eschwin hier, welkom op het blog wat in eerste instantie door mijn ouders is opgezet om mij van de bank te krijgen!! Op dit blog neem ik je mee in mijn wereld van trainen, mooie dingen en online rariteiten

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.