Je hebt het vast wel eens voorbij zien komen, een koude douche heeft meerdere voordelen voor je gezondheid. Deze voordelen kunnen een positief effect hebben op zowel je werk- als je privéleven. In dit artikel ga ik alle voordelen van een koude douche met je doornemen.

Een koude douche zorgt voor energie

Dit is simpel te verklaren. Denk er maar eens over na. Wanneer jij in een warme omgeving bent bijvoorbeeld een warme douche of een lekker warm bed dut je snel weg. Je wordt sloom van de warmte en krijgt minder kracht. Wanneer je een koude douche neemt gebeurt het tegenovergestelde. Je lichaam treed bij een koude douche uit zijn comfort zone. Hierdoor activeer je het lichaam om jou te beschermen tegen de kou. Dit zorgt voor veel energie op de vroege morgen. 

Een koude douche is goed voor je immuunsysteem

Het is wetenschappelijk bewezen dat je immuunsysteem verbeterd van een koude douche. Dit komt omdat je lichaam witte bloedcellen aanmaakt. Verder wordt je immuunsysteem onder vuur gelegd door de koude douche. Hierdoor train je jouw immuunsysteem en wordt het sterker. 

Een koude douche helpt je met afvallen

Ook al is het effect niet bijzonder groot, zorgt de douche wel voor gewichtsverlies. Door het activeren van je lichaam door middel van de koude douche ben je bezig met verbranden. Dit zijn natuurlijk niet duizenden kilocalorieën tegelijk, maar iets is beter dan niets. Beetje bij beetje zal je vetgehalte afnemen. 

Een koude douche helpt tegen depressie

Een koude douche stimuleert bepaalde gedeeltes in de hersenen. Hierdoor wordt het stofje noradrenaline aangemaakt. Wanneer je te weinig van dit stofje hebt in je lichaam kan je depressief worden, omdat je emotioneel onstabiel kan zijn. Een koude douche verlicht dus de symptomen van depressie.

Een koude douche zorgt ervoor dat je wilskracht toeneemt

Het is natuurlijk niet eenvoudig om elke dag een koude douche te nemen. Onder de douche staan is makkelijk, maar als de douche aanstaat en koud is blijven de meeste mensen er niet lang onderstaan. Door gelijk aan het begin van de dag iets te ondernemen waar je geen zin in hebt vraagt om wilskracht. Door elke ochtend een koude douche te nemen verhoog je dus je wilskracht.  

Ben je nog opzoek naar een douche waar je dit goed op uit kan proberen? Neem dan een kijkje bij de regendouche. Zelf vind ik dit een fijne douche die uiterst geschikt is voor een koude douche. 

Vorig artikelHet belang van een fijne werkomgeving
Volgend artikelEen pentest geeft duidelijkheid over beveiliging
Hoi Eschwin hier, welkom op het blog wat in eerste instantie door mijn ouders is opgezet om mij van de bank te krijgen!! Op dit blog neem ik je mee in mijn wereld van trainen, mooie dingen en online rariteiten

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.