Over twee weken gaan we met een hele grote groep naar Gerlos. Dit ligt in Oostenrijk. Hier gaan wij met 70 man een week vertoeven. Het wordt georganiseerd door de studentenvereniging waar ik ook in zit. Met een clubje organiseren we de week. De informatie wordt dan verstuurd per mail. Om zo’n wintersport te kunnen realiseren wordt er veel tijd gevraagd.

Gerlos

Gerlos is een klein dorpje in Tirol. Het staat bekend om zijn leuke apré ski en lange afdalingen. Dit leek ons de ideale locatie om leerlingen tussen de 18-25 te laten overnachten. We hebben veel research gedaan naar toffe herbergen of appartementen. Uiteindelijk hebben we een deal kunnen sluiten met een organisatie die zulke grote groepen verzorgd. Het ontbijt en avondeten zit erbij. De studenten kunnen tussen de middag op de berg of in het dorp hun eigen lunch verzorgen. Om het zo gezellig mogelijk te maken hebben we ook een rodelavond georganiseerd. We gaan tegen elkaar racen en wie het eerst beneden is trakteert de groep op een rondje drankjes.

Paklijst

Bij de bijeenkomst in Nederland met alle studenten werd het een en ander verteld over eventuele voorbereidingen en wanneer de bus vertrektijden zijn. Er is ook een paklijst gemaakt. Hier staan bepaalde dingen in zoals neem zonnebrand mee, je oplader, pantoffels en handdoeken. Ik zit zelf bij de organisatie en er werd mij op tijd verteld dat ik dames pantoffels moest aanschaffen omdat er in het huis geen schoenen gedragen mag worden.

Ik had nog zat tijd om deze bij vamos schoenen aan te schaffen. Ik weet dat zij heerlijke pantoffels verkopen voor zowel heren als dames. Ideaal als je lekker ’s avonds op de bank zit voor de tv of over een koude vloer moet lopen zoals in het huis in Gerlos.

De reis kan beginnen

Iedereen is zijn spullen aan het inladen in de bus. De reis kan nu dan echt beginnen. We vertrekken om 20:00 zodat er geslapen kan worden en de volgende morgen geskied kan worden. We hebben een skipas voor zes dagen en de weersvoorspellingen zijn goed. Ik ga in ieder geval geen koude voeten krijgen!

De reis verloopt rustig. De studenten gaan wel helemaal uit hun dak maar er is nog niemand hard gevallen, even afkloppen. Iedereen heeft het naar zijn/haar zin. Het eten is goed en deze locatie is zeker voor herhaling vatbaar. Het rodelen is ook goed afgelopen. Onze winnaar Sjaak heeft de studenten een rondje getrakteerd, zoals het hoort.

Vorig artikelEen desktop voor mijn broer
Volgend artikelEen weekend naar opa en oma
Hoi Eschwin hier, welkom op het blog wat in eerste instantie door mijn ouders is opgezet om mij van de bank te krijgen!! Op dit blog neem ik je mee in mijn wereld van trainen, mooie dingen en online rariteiten

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.