Het is voor heel Nederland een vreemde periode. We zitten inmiddels al ruim een maand in quarantaine, en het lijkt voorlopig nog wel even aan te houden op deze manier. Je ziet je vrienden en familie weinig tot niet, en zit bijna de hele dag binnen. Voor veel mensen begint het langzamerhand echt lastig te worden, maar juist nu is het heel belangrijk dat we de regels aanhouden. Daarom geven wij hier tips om je quarantaine tijd te overleven!

Houseparty, FaceTime of Zoom

Het is logisch dat je je vrienden mist, maar je kunt niet afspreken met elkaar: heel frustrerend! Gelukkig zijn er genoeg apps die het mogelijk maken met elkaar in contact te blijven en elkaar te kunnen zien. Pak lekker een drankje erbij en ga borrelen met je vrienden of familie? Pas wel op in deze tijd met te veel alcohol, je ritme versoepelt en daardoor sluipt dagelijks drinken er langzaam in, iets wat je niet moet onderschatten! Kijk voor meer informatie over verslavingen eens naar Sobriety Online.

Klussen en tuinieren

Deze vreemde periode is heeft natuurlijk ook een positieve kant: je krijgt de kans om dingen te doen waar je normaal geen tijd voor hebt! Veel mensen zullen doornen in het oog hebben in hun huis, klusjes waar ze al maanden tegen op hikken. Deze kun je nu aanpakken! En met het lekkere weer op aankomst is het natuurlijk ook geen verkeerd idee om je tuin/balkon of dakterras eens even flink onder handen te nemen, zodat je optimaal kunt chillen deze zomer!

Nieuwe hobby’s

In het kader van de vorige tip: je hebt nu de tijd om alle dingen aan te pakken die op je to-do lijst stonden, maar waar je nooit aan toe gekomen bent. Zoals bijvoorbeeld het aanleren van een nieuwe taal, gitaar leren spelen of trainen voor een marathon. Je hebt alle tijd! Bedenk je wel dat je natuurlijk niet verplicht bent om perse iets nieuws aan te leren, je kunt jezelf ook ontwikkelen door de rust te pakken om eens een goed boek te lezen, een ingewikkelde puzzel te maken of iets dergelijks.

We hopen dat je uit deze blog inspiratie haalt om bepaalde dingen op te pakken in deze quarantaine tijd. Het is lastig om jezelf te blijven vermaken, maar als we dit allemaal volhouden is de wereld binnenkort weer zoals ‘normaal’. Heb jij nog tips om deze tijd door te komen? Laat het ons weten!

 

Vorig artikelOp weg naar een beter VvE Beheer
Volgend artikelDe leukste zoektocht van allemaal!
Hoi Eschwin hier, welkom op het blog wat in eerste instantie door mijn ouders is opgezet om mij van de bank te krijgen!! Op dit blog neem ik je mee in mijn wereld van trainen, mooie dingen en online rariteiten

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.