De koers van de meeste cryptovaluta, maar vooral die van de Ethereum en de Bitcoin zitten sterk in de lift. Hun sterk wisselende koers maakt handelen in Bitcoin kansrijk, maar tegelijk ook risicovol. Momenteel worden er enorme koerswinsten gemaakt met de almaar stijgende Bitcoin koers. Dat heeft uiteraard ook een keerzijde. Koersen gaan namelijk nooit alleen maar omhoog. Een hoge mate van volatiliteit werkt langs twee kanten. Zowel beleggers als handelaren in Bitcoins houden daar best rekening mee. Maak zeker gebruik van de kansen die zich nu aanbieden, maar alleen met geld wat u kunt missen. Maar wat zijn de verwachtingen op korte, middellange en op lange termijn? Moeten we nu Bitcoin kopen of toch eerder nog wat afwachten?

Sterk wisselende koersen

De markt van de cryptovaluta of de prijs van de Erhereum en de Bitcoin of de twee grootste cryptovaluta, is sinds het eerst in lange tijd weer sterk in beweging. Betekent dit dat Ethereum kopen een goed idee is of niet? Op dit moment zelfs zo sterk dat de waarde van de Bitcoin richting 14000 dollar evolueert. De voorbije weken zagen we constant aanhoudende volatiele prijsactie van Bitcoin en andere cryptocurrencies. De vooruitzichten op korte termijn veranderen van minuut tot minuut. Daardoor vragen velen zich hoe de koers van de Bitcoins zal evolueren en wat we in 2021 mogen verwachten. Om de toekomst van de cryptovaluta te voorspellen moeten we met meerdere factoren rekening houden zoals voortschrijdende gemiddelden, de RSI- niveaus, en volumes en bollinger-banden.

Verwachtingen op korte termijn

De kortetermijnanalyse is belangrijk voor de verwachtingen voor de komende dagen. Het zegt spijtig genoeg weinig over de verdere evolutie naar 2021 toe. Verwachtingen op korte termijn zijn wel belangrijke indicatoren. Ze geven je meer inzicht in het kopen of verkopen van je Bitcoins. Verwachtingen op korte termijn kunnen je helpen een goed instappunt te vinden als je op zoek bent naar een transactie met een lange of een korte positie op Bitcoin. De koers van de Bitcoin zit ondertussen al enkele dagen sterk in de lift en bereikte al enkele keren de magische grens van maar liefst 14000 dollar of zijn hoogste waarde ooit. Deze constante klim komt zelfs na een eerste opmerkelijke stijging korte tijd geleden. Dit is alvast erg hoopgevend voor de nabije toekomst. Insiders zijn dan ook optimistisch over de verdere evolutie van de Bitcoin.

Hoopgevende evolutie op middellange termijn

Op de middellange termijngrafieken zien we een sterke weerstand naderen. Analisten zien die voorlopig niet als een onoverkomelijke weerstand voor verdere koersevolutie van de Bitcoin. Er zijn meerdere aanwijzingen dat Bitcoin op weg is naar consolidatie, zoals de sterk stijgende RSI-niveaus en het in stand houden van het zogenaamde bull-flag-patroon. Enige reden op pessimistisch verwachtingen op middellange termijn dus nu niet beschikbaar. Ingewijden stellen zich voorzichtig op. Volgens hen kan het met de Bitcoin richting 2021 nog alle kanten uit.

Wat brengt de Bitcoin ons op lange termijn?

Zowel beleggers als handelaars zien reikhalzend uit naar wat de Bitcoin ons brengt op langere termijn. Recente grafieken geven ons al een idee van wat er de komende weken en maanden met Bitcoin zal gebeuren. Op lange termijn merken we enkele hoopgevende patronen waaruit zou moeten blijkt dat de sterke koers van de Bitcoin overeind blijft. Na een opmerkelijk koersdaling de voorbije maanden tot nog 4000 dollar is de Bitcoin nu aan een sterker herstel bezig. Met als (voorlopig?) hoogtepunt van 14000 dollar. Dat zou op een tijdelijke consolidatie kunnen wijzen. Die zouden op hun beurt tot nieuwe recordstijgingen kunnen leiden.

Vorig artikelHandelen in crypto: het stopt nooit
Volgend artikelBamboo sokken en meer onmisbare basics
Hoi Eschwin hier, welkom op het blog wat in eerste instantie door mijn ouders is opgezet om mij van de bank te krijgen!! Op dit blog neem ik je mee in mijn wereld van trainen, mooie dingen en online rariteiten

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.