Er zijn verschillende manieren waarop je op een beurs kunt handelen. Wil je geld voor een langere tijd beleggen, dan kun je dat vaak via een bank doen die je geld belegt in redelijk zekere aandelenkoersen. De verliezen die je hiermee kunt lijden zijn doorgaans beperkt, maar ook de winsten zullen niet snel onverwacht hoog zijn. Stabiel en redelijk zeker, prettig als je niet te veel risico wilt lopen. Natuurlijk zijn er ook manieren om zelf te handelen, en juist wel te gaan voor risico en spanning. Een manier die steeds meer wordt gekozen is het handelen in cryptovaluta.

Wil je er zelf mee bezig zijn?

Wie wat geld over heeft en hier graag wat mee zou willen verdienen, kan op tal van plekken terecht. Een reguliere spaarrekening levert doorgaans weinig op, maar is wel de makkelijkste manier om je geld tijdelijk opzij te zetten.

Wil je wat aan je spaargeld verdienen, dan zal je al snel moeten gaan handelen of beleggen. Dit kan redelijk safe, door te kiezen voor beleggen via je bank bijvoorbeeld. Deze stopt het voor jou in fondsen die doorgaans vrij stabiel zijn, zodat je slechts een kleine kans hebt op waardevermindering. Daar staat tegenover dat de kans dat je een forse winst maakt ook beperkt is, je kiest tenslotte vooral voor stabiliteit. Natuurlijk kun je ook voor een belegging via je bank kiezen die meer risico oplevert, vaak kun je namelijk uit verschillende soorten fondsen kiezen.

Je kunt ook besluiten om zelf te gaan handelen. Dat vereist iets meer inspanning en alertheid. Want wanneer koop je opties of aandelen, en wanneer moet je ze juist weer verkopen? Als je dit helemaal zelf wilt gaan doen, kan je dat aardig wat tijd kosten en natuurlijk altijd het risico om een deel van je inleg kwijt te raken. Daar staat wel tegenover dat het bij veel mensen een kick geeft als zij op precies het juiste moment iets kopen of verkopen, en zo een mooie winst behalen.

Voor wie altijd door wil gaan: cryptovaluta

Waar reguliere beurzen een openingstijd kennen, en aan het einde van de dag ook weer sluiten, is dit bij de handel in cryptovaluta niet het geval. Deze vindt wereldwijd plaats, en gaat continue door. Iedere dag van de week, 24 uur per dag. Dat maakt handelen extra enerverend: de Bitcoin koers kan werkelijk ieder moment van de dag opeens gaan bewegen, wat actie kan vereisen. Of misschien blijkt de Ripple koers wel juist iedere zondag of tijdens onze nacht te fluctueren, en wil je dan je slag slaan? Handelen in cryptovaluta is continue alert zijn, en rekening houden met koersen die flink kunnen fluctueren. Niet per se voor beginnende beleggers, wel interessant!

Vorig artikelWaar moet je op letten bij het kopen van je eerste eigen auto?
Volgend artikelWat zegt de huidige recordkoers over de verwachtingen van de Bitcoin en de Ethereum in 2021?
Hoi Eschwin hier, welkom op het blog wat in eerste instantie door mijn ouders is opgezet om mij van de bank te krijgen!! Op dit blog neem ik je mee in mijn wereld van trainen, mooie dingen en online rariteiten

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.